Gerelateerde artikelen

  • Injectienaald als sinterklaas surprise Injectienaald als sinterklaas surprise
  • Voetbal surprise van papiermache Voetbal surprise van papiermache
  • Patchwork bal quilten gratis patroon Patchwork bal quilten gratis patroon
  • Hoe mazen op breiwerk Hoe mazen op breiwerk
  • Patroon baby patchwork speelbal maken Patroon baby patchwork speelbal maken
  • Foto laten afdrukken op diverse materialen Foto laten afdrukken op diverse materialen
hobby

Gastblogger Cor Idzerda in HobbyBlogo

de volewijckers
de volewijckers mosveld

DEEL 2: Mijn vader was in de periode 1950 t/m 1976 als bestuurslid verbonden aan de amsterdam-noordse voetbalclub “De Volewijckers”. Deze groen-witte club werd bekend als de mosveld babies door het zeer jonge team van eerste elftal spelers, die vanaf hun 16e jaar in de hoogste hoofdklasse speelden rond de beginperiode van het betaalde voetbal 1954-1970.Mosveld babies.
Enkele bekende namen waren Kees Kick, Piet Boogaard, Henk Looyen, Hassie van Wijk en Jan Kirsten. Trainer was Daan de Jongh.

Als zoon van 12-16 jaar ging ik mee met de spelersbus en kwam ik in kleed-en bestuurskamers van o.a. Ajax-Feyenoord-PSV-FC Utrecht – FC Amsterdam etc.
Als er gewonnen werd was er dikwijls een diner op de terugweg van een uitgespeelde wedstrijd in bekende restaurants van Van der Valk in Bussum, Vught en De Bilt of in restaurant De Lucht resp. een euromotel nabij Amsterdam, Utrecht, Eindhoven of Maastricht. De sfeer rond het voetbal was familiair, gezellig en vriendschappelijk, ook t.o.v. de tegenstanders, ondanks enorme rivaliteit jegens b.v. Volendam – KFC – DWS – GVAV etc. In de bestuurskamers regelden de dames van het bestuur de koffie, drankjes en broodjes voor en na de wedstrijd. Op die wijze werd het voetbalspel met de paplepel ingegegoten en zwierf ik het gehele week-end op de voetbalsportparken uit en thuis.

Vanaf 1954 woonde ik in De Bilt en speelde ik vanaf 1956 t/m 1958 bij de A en B junioren van De Volewijckers” als rechtsbuiten of rechtsbinnen en trainde tweemaal per week, waarbij ik aanvankelijk met mijn vader meeging, die toen toch in Amsterdam aanwezig moest zijn vanwege zijn voorzitter- en penningmeesterschap.

In 1958 ging ik op mijn rode (HMW) brommer naar Amsterdam-Noord om te trainen van 19.00-20.30 uur en reed ik dus tweemaal 100 km in weer en wind.

Ik scoorde regelmatig doch een goalgetter school er niet in mij. In 1959 en 1960 speelde ik bij FC Utrecht, nadat ik door mijn buurman (de heer Berendse), die voorzitter was en mij wist om te praten, teneinde in de regionale jeugd van zijn club te gaan spelen.

Cios Overveen
Cor Idzerda

CIOS Overveen, Duinlustweg 16.Opleiding kandidaat oefenmeester CIOS, Piet de Zoete, Jan Zillen, Joop Sprenger, Don Poelsma, Renge Ypenburg, .. van der Toorn, Siemons …, Hans Rosenboom …..
Na mijn eindexamen in 1960 ging ik naar de CIOS sportschool te Overveen, zodat ik wisselde van FC Utrecht naar de Haarlemse voetbalclub EDO met als vedette Doby Peters. Daar speelde ik als amateur in het 2e team van een semi-betaalde voetbalclub en volgde ik aan het CIOS de opleiding voetbaltrainer – zwembadleraar.Cor Idzerda/EDO

Meer dan voetbal alleen, surf naar ons sportcafe