Homepage

hobby

Haakpatronen: bogen haken

Bogen van lossen met vasten haken: Eerst haak je vasten op een reeks lossen. Dan werk je de eerste toer met boogjes: telkens 11 lossen en 1 vaste op de 9e volgende vaste. De boogjes van lossen worden in de 2e toer met 13 vasten omhaakt. Elke 2e boog omhaak je maar tot het midden en werk je voor de 3e bovenste boog een boogje van lossen terug naar het midden van de vorige boog. Teruggaand worden de vasten om de boog gehaakt.
Bogen van lossen met vasten en picots haken:
idem als boven.
Voor het maken van de picots haak je 3 of 5 lossen, dan 1 kettingsteek in de 1e losse terug. Moeten de picots naar beneden gericht zijn, dan neem je de haaknaald na het maken van de 4 lossen uit de lus, steek je in de 1e losse en trek je de lus door deze steek. TIP: Uitleg haaksteken

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Ontvang de nieuwsbrief!