Homepage

hobby

Zelf een lampenkap maken

Om een lampenkap zelf te maken heb je in ieder geval een frame nodig en lampenkappapier.
Bij de hobbywinkel, bv. Pipoos, of bij deze link kan je lampenkap frames en materialen kopen. Pipoos verkoopt gewone ringen en ringen waar in het midden de fitting past. Ze zijn er in verschillende formaten.

Om de stof om het frame te plakken, wikkel je de boven- en onderkant in met dubbelzijdig tape, Aslan zelfklevend en/of met lampenkapfolie (klik in de site op lijm en tape). De Aslan is wit plastic met aan 1 kant een plaklaag. Hier plak je dan je lampenkap stof/papier op. Je laat dan nog 1cm aan de boven en onderkant open zodat je het stof/papier rond het frame kan plakken. Verder werk ik dat randje aan de binnenkant van de kap altijd af met mooi (wit) lint.

Advies: gebruik alleen textiellijm.
TIP: Wat je ook kan doen is naar de kringloop gaan en een oude kap kopen. De bekleding er af halen (het is wel handig om dit voorzichtig te doen zodat je de oude bekleding als mal kan gebruiken voor de nieuwe kap).

Het is niet gemakkelijk, dus wellicht eerst een workshop volgen.

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Ontvang de nieuwsbrief!