Gerelateerde artikelen

  • Haakpatroon paaseieren en mandje Haakpatroon paaseieren en mandje
  • Recepten voor paasbrunch tijdens de paasdagen Recepten voor paasbrunch tijdens de paasdagen
  • Eieren versieren met veel creativiteit Eieren versieren met veel creativiteit
  • Wissellijst snel zelf maken doe je zo Wissellijst snel zelf maken doe je zo
  • Lege blikjes nieuw leven geven als lichtblikje Lege blikjes nieuw leven geven als lichtblikje
  • Creatieve lasagna met bloembollen Creatieve lasagna met bloembollen
hobby

Een takkenlamp zelf maken

Zoek tijdens de boswandeling of in de tuin een mooie bos droge stevige “krullerige” takken bij elkaar. Bind deze aan elkaar vast met een touw. Met een spuitbus spuit je de takken in de kleur die jij wil. Zilver geeft een mooi effect. Laat het goed drogen. Doe er een snoer met lampjes in en je takkenlamp is klaar.
Staat goed in de serre, op het terras, in de kinderkamer, in de slaapkamer, als kerstboom, als paastakken ……

TIP: De kinderen zoeken gekleurde plaatjes van bijvoorbeeld een vlinder of een vogel in tijdschriften, plakken deze op stevig papier en knippen deze netjes uit. Prik er een gaatje in, klein draadje garen er door en de kids kunnen hun figuurtjes in de takkenlamp hangen.
Wat ook een leuk idee is om, als je figuurtjesbehang hebt, deze uit te knippen en in de takkenlamp te hangen. Wellicht kan je deze behangfiguurtjes 2x uitknippen en op elkaar plakken, zijn ze mooi stevig.