Gerelateerde artikelen

  • Multifunctionele boekjes maken uit schoenendoos Multifunctionele boekjes maken uit schoenendoos
  • Linoleum snijden is boeiende techniek Linoleum snijden is boeiende techniek
  • Simpel en snel haakpatroon kindermutsje Simpel en snel haakpatroon kindermutsje
  • Patroon knuffel konijn naaien en borduren Patroon knuffel konijn naaien en borduren
  • Kruissteek patronen kaartspel symbolen Kruissteek patronen kaartspel symbolen
  • Peuter patchwork voetbal quilten gratis patroon Peuter patchwork voetbal quilten gratis patroon
moeders

Fietsers, steek uit die hand (en meer ergernissen)

Het is over het algemeen slecht gesteld met het gedrag van fietsers op de openbare weg. Tot mijn grote vreugde zag ik vanmorgen een middelbare scholiere op de fiets stoppen voor een zebrapad. En dat was niet omdat er al iemand op liep, maar omdat ze ANTICIPEERDE!! Dat gaf me weer een beetje hoop. Want och och, wat misdragen de meeste fietsers zich toch. Rijden massaal door rood (zeker als het een groep scholieren is), gaan niet opzij ook al nemen ze het hele wegdek in beslag en STEKEN NOOIT HUN HAND UIT als ze afslaan. Pfff, ergernissen van een automobilist. 3vo_afb2

Maar ook als fietser ben je vaak vogelvrij. De campagne en wetswijziging van 2001 (!) “Geef het door, rechts gaat voor” heeft weinig opgeleverd. Voor wie het nog steeds niet weet: alle bestuurders van rechts krijgen voorrang op gelijkwaardige kruisingen. Ook fietsers!! Ruim 8 jaar later word ik regelmatig bijna van mijn sokken gereden omdat de automobilisten het maar niet schijnen te leren. Als fietser ben je dan heel kwetsbaar. Helemaal als je jong bent en nog geen idee hebt hoe snel het verkeer kan zijn.

Kunnen we niet een nieuwe campagne gaan voeren: “Handen uit de mouwen: steek ze uit” en/of “een fietser van rechts heeft ook rechten”.

Allemaal hardop dromen natuurlijk, maar voor alle weggebruikers geldt: hou je aan de regels. Niet alleen wettelijk, maar ook fatsoensmatig…