Gerelateerde artikelen

  • Moderne creatieve borduurpatronen Moderne creatieve borduurpatronen
  • Inspiratie uit gevonden materialen Inspiratie uit gevonden materialen
  • Blijvend stoppen met roken door creativiteit Blijvend stoppen met roken door creativiteit
  • Oude lampekap versieren met bloemdecoratie Oude lampekap versieren met bloemdecoratie
  • Creatief een bril knutselen met kinderen Creatief een bril knutselen met kinderen
  • Muursticker is ook kapstok of zelf maken Muursticker is ook kapstok of zelf maken
hobby

Wolplamuur is doe het zelf design

Wolplamuur designWolplamuur is een moderne manier om sokken te stoppen of een gat in je vest te herstellen. Een paar plukken kleurige wol, een blokje schuimrubber en een beetje vreemde naald zijn bedoeld om een gat in een trui of sok mee te repareren. Je legt het blokje onder het gat, je schuift er nog wat wol onder en je gaat prikken met de ietwat ‘vreemde’ naald. Door de haakjes aan deze naald vervilt de opvulwol en hecht zich aan de trui, waardoor je op een creatieve manier het gat stopt .
Zo kan je natuurlijk op de juiste plaats een gat bijde ellebogen maken en deze een cratieve invulling geven. Geeft je oude trui net weer een nieuwe schwung !!!
Lees meer bij : elsevier.nl

Wolplamuur is doe het zelf design

‘Wolplamuur’ is een uitvinding van ontwerpster Heleen Klopper. Een gat stoppen is geen werkje waar veel mensen raad mee weten. Ook ontwerper wist niet hoe zij dit moest doen, toen bleek dat er een gat zat in een dierbaar vestje.

De ontwerper levert de ingrediënten in een zakje. Daar zitten vijf onbewerkte, pluizige plukken wol met leuke kleurtjes in, plus een blokje schuimrubber, en een speciale naald waar, als je heel goed kijkt, minuscule haakjes aan zitten. Leg het kledingstuk met het gat op het blok schuimrubber, schuif het plukje wol onder het gat, en daarna is het prikken geblazen. ‘Losjes, recht in, recht uit’,  staat in de gebruiksaanwijzing.

Dan gebeurt er iets ongelofelijks. Door de kleine haakjes aan de naald vervilt de ruige opvulwol en hecht zich aan sok of trui. Klopper: ‘Een wollen vezel heeft schubben. Door het prikken, gaan die openstaan en haken de schubben van het plukje wol en van de wol van het kledingstuk in elkaar.’
Resultaat is een vrolijke opvulling het kledingstuk en onzichtbaar repareren, in dezelfde kleur, kan natuurlijk ook. En wolplamuur kan ook nog in de wasmachine.