Gerelateerde artikelen

  • Peuter patchwork voetbal quilten gratis patroon Peuter patchwork voetbal quilten gratis patroon
  • Kussen borduren met mega prints Kussen borduren met mega prints
  • Moderne creatieve borduurpatronen Moderne creatieve borduurpatronen
  • Volgorde broodje beleggen Volgorde broodje beleggen
  • Inspiratie uit gevonden materialen Inspiratie uit gevonden materialen
  • Stap voor stap uitleg ogen tekenen en schilderen Stap voor stap uitleg ogen tekenen en schilderen
moeders

Samen aan tafel….. een bedreigde soort?

Met de komst van onze jongste (ruim 9 jaar geleden) bestond ons gezin uit 5 personen. Speciaal voor deze samenstelling hebben we destijds een ronde tafel aangeschaft. Zo zit je altijd naast iemand was het idee. Ik wist toen nog niet wat ik nu weet: we zitten zelden met 5 personen aan tafel. Zowel manlief als 1 of meer sportende kinderen ontbreken regelmatig. Meestal redden we het wel met 3 personen. Dat geeft zelfs aan een ronde tafel lege zitplaatsen.top

Desalniettemin is bij de televisie eten bij ons uitzonderlijk en daarmee voor de jongens nog echt feest. Het is opvallend hoe met de samenstelling van de tafelgenoten het gesprek ook heel anders verloopt. Als zoon H. er niet bij is, wil zoon M. nog wel eens aan een gesprek bijdragen. Echter bij aanwezigheid van H. wordt hij ondergesneeuwd. H. wil graag veel, uitgebreid en gedetailleerd vertellen. Voor de luisteraar soms uitermate vermoeiend en voor hem een leerproces: “niet alleen maar zenden, maar kijk hoe het ontvangen wordt..” is bij ons aan tafel een gevleugelde uitspraak. Zoon M., als middelste, mag wat ons betreft meer bijdragen aan het gesprek. Hij krijgt dan ook vooral te horen: “zeg M., wat vind jij er nou eigenlijk van? En in een fatsoenlijke volzin graag”. De enige die bij voorbaat profiteert van deze conversaties is de jongste, zoon N. van 9. Hij is van het soort ‘kleine potjes/grote oren’ . Moeders van vriendjes hebben mij al eens fijntjes laten weten dat zoon N. wel een erg grote woordenschat had en dat bedoelden ze niet altijd even positief. Ahum..

Na de ronde tafel (die erg wiebelig is geworden na intens gebruik) zijn we overgestapt op een tafel van 3 (!) meter lang. Ruimte genoeg dus voor vele vriendjes en wie weet, binnenkort ook vriendinnetjes. De tafel hebben we via internet gevonden bij Odesi,  dé internetwinkel voor designmeubels. Ook ronde tafels te koop!