Gerelateerde artikelen

  • Maandplanner voor het hele gezin Maandplanner voor het hele gezin
  • Van hobby naar werk Van hobby naar werk
  • Eastpak is stevige rugzak schooltas Eastpak is stevige rugzak schooltas
  • Houten blokken met extra uitdaging Houten blokken met extra uitdaging
  • Middelbare school en ongezond eten Middelbare school en ongezond eten
  • Zwangere moeder legt fundament voor nieuw leven Zwangere moeder legt fundament voor nieuw leven
moeders

Motiveren, stimuleren, plannen, beargumenteren, discussiëren, complimenteren…

Zomaar een paar werkwoorden die bij ons thuis voorlopig niet zullen verroesten.

Onderwerpen? Talloze… Maar hoofdzakelijk huiswerk maken.
Middelste zoon M. heeft onlangs ‘bekend’ dat hij geen overzicht heeft op zijn planning en (wauw, waar haalt hij het vandaan?) afgeleid wordt door de aanwezigheid van een computer in zijn slaapkamer… Een openbaring!!

Wat te doen? Gelukkig hebben we nog een kamer in huis over die ingericht is als werkkamer. Hier staat geen computer (want lang whiteboardleve de laptops) en is voor hem een perfecte plek om er zijn huiswerk te maken. Na wat motiverende en stimulerende woorden, viel het woord plannen. We argumenteerden en discussieerden nog even en de volgende stap was duidelijk: ik schafte een white board voor hem aan, waarop we wekelijks (in eerste instantie samen) zijn schoolweek zullen inplannen. Met de verschillende kleuren geven we de tijd en inhoud van het huiswerk aan. Zo ziet hij in 1 oogopslag wat hij die dag in ieder geval moet doen. Het werkt bij hem echt goed! Ik complimenteer me suf!  

Zo’n white board is ook heel handig om Engelse, Duitse of Franse woordjes te oefenen. Meestal vindt hij het best leuk om op het board te schrijven en het is bekend dat als je schrijft, je gemakkelijker onthoudt.  Misschien een tip voor wanhopige ouders?