Gerelateerde artikelen

  • Stoepkrijt dat kinderen fijn vinden Stoepkrijt dat kinderen fijn vinden
  • Schminkvoorbeelden en hoe schminken Schminkvoorbeelden en hoe schminken
  • Gluurpop maken en wat is het Gluurpop maken en wat is het
  • Finishing touch voor zomerse tuin Finishing touch voor zomerse tuin
  • Speeltuin en dierentuin Kabouterland Speeltuin en dierentuin Kabouterland
  • Schommel en bolderwagen kopen Schommel en bolderwagen kopen
moeders

Vrijwilligerswerk kan iedereen doen!

logo_Be_More_-_websiteIn deze egocentrische maatschappij is het wel eens goed om de aandacht te vestigen op vrijwilligerswerk. Onderschat niet hoeveel werk er door vrijwilligers wordt verzet. Denk bijvoorbeeld aan de helpende handjes bij (sport)verenigingen, maar er zijn ook vrijwilligers die bij mensen thuis komen die het hard nodig hebben. De eenzaamheid in Nederland is behoorlijk groot.

Zelf doe ik vrijwilligerswerk in de terminale zorg. Dit betekent dat je aanwezig bent bij de laatste maanden van iemands leven. Dat is best intensief en dus niet helemaal geschikt voor iedereen. Maar als je graag iets voor een ander doet en NIET roept: ‘ik betaal al genoeg belasting’, dan zou je eens kunnen kijken op www.vrijwilligerswerk.nl. Hier kun je o.a. een test doen om te kijken het beste bij je past en welke vacatures er in je eigen omgeving zijn.

Heel bijzonder vind ik de vrijwilligers die naar het buitenland gaan om voor een periode vanaf 4 weken hun bijdrage aan de minderbedeelden in deze wereld leveren. Een organisatie die hierin bemiddelt is o.a. Be More. Ik ken een moeder die dit met haar 21-jarige dochter gaat doen. Dat schept een band voor het leven!

Het vooroordeel van de stoffige, zwevende, geitenwollen sokken dragende figuur moet maar eens geslecht worden. In mijn vrijwilligerswerk kom ik inderdaad “de” typetjes tegen die aan deze omschrijving voldoen. Maar ook vlotte mannen en vrouwen die met beide benen in de wereld staan! En iedereen doet het om een eigen reden.

Dus vrijwilligerswerk kan, nee MOET iedereen doen!