Gerelateerde artikelen

  • Linoleum snijden is boeiende techniek Linoleum snijden is boeiende techniek
  • Simpel en snel haakpatroon kindermutsje Simpel en snel haakpatroon kindermutsje
  • Patroon knuffel konijn naaien en borduren Patroon knuffel konijn naaien en borduren
  • Kruissteek patronen kaartspel symbolen Kruissteek patronen kaartspel symbolen
  • Peuter patchwork voetbal quilten gratis patroon Peuter patchwork voetbal quilten gratis patroon
  • Kussen borduren met mega prints Kussen borduren met mega prints
moeders

BRAND!!!!

Een jongen uit onze beurt woonde in het studentenhuis in Groningen, waarbij afgelopen week een eerste jaarstudente is omgekomen. Your worst nightmare….waterspel_huis_in_brand

De jongen is wat je noemt “met de schrik vrijgekomen”. Dan hebben we het nog maar niet over de sporen die dit bij hem en zijn huisgenoten nalaat. Omdat het via deze jongen relatief ‘dichtbij’ komt, is de brand in onze buurt het onderwerp van gesprek. Ik heb meteen een aantal EXTRA rookmelders aangeschaft. En de vouwladder die ik voor de tweede verdieping al een paar weken in huis heb, ga ik nu ECHT goed aan de kinderen uitleggen. Wat te doen als het alarm afgaat. Allereerst maar een vluchtplan maken en de werking van de ladder uitleggen. Het verhaal moet natuurlijk wel spelenderwijs worden uitgelegd. Je wil niet dat ze ervan wakker gaan liggen.

Eén van de gruwelverhalen die ik hoorde, was een verhaal over (Ipod)opladers. Een gezin is aan de dood ontsnapt nadat een oplader was gaan smelten. Bij veel pubers liggen die dingen naast het bed op te laden. Drie keer raden hoe snel een dekbed vlam vat.
Knappe ouder als je de opladers uit de slaapkamer weet te weren. Maar het is wel verstandig om af en toe te kijken of de opladers niet bedolven zijn onder (vuile) was en of de snoeren nog wel heel zijn.

Kom niet pas in actie als een verhaal ‘dichtbij’ komt, maar wees voorbereid. Je krijgt spijt als haren op je hoofd als je niet geïnvesteerd hebt in rookmelders en/of een vluchtladder.

Meer tips staan hier.