Gerelateerde artikelen

  • Peuter patchwork voetbal quilten gratis patroon Peuter patchwork voetbal quilten gratis patroon
  • Kussen borduren met mega prints Kussen borduren met mega prints
  • Moderne creatieve borduurpatronen Moderne creatieve borduurpatronen
  • Volgorde broodje beleggen Volgorde broodje beleggen
  • Inspiratie uit gevonden materialen Inspiratie uit gevonden materialen
  • Stap voor stap uitleg ogen tekenen en schilderen Stap voor stap uitleg ogen tekenen en schilderen
moeders

Grrrr….. is sorry zeggen echt zo moeilijk?

Zoon M. (15) heeft zo kort voor de skivakantie van alles nodig. En dus mij ook tijdelijk voor de pecunia. Ik ben geen liefhebber van shoppen, maar wat mot dat mot, dus wij op zaterdag de stad in. DRUK!!! Hoezo, kredietcrisis? Enfin, we moesten zelfs in de rij staan voor de pashokjes. Eén van die pashokjes was leeg, maar deze kon niet meer dicht. Althans, dan moest iemand even het kleed, wat ervoor moet hangen, vasthouden. Dus dat stelde ik M. voor. In dezelfde volle rij beet hij me toe: ‘donder op!’….

Iedereen die mij een beetje kent, krimpt plaatsvervangend in elkaar. Ik kon hem nog net met woorden laten weten dat ik NU naar huis ging en de rest kon hij van mijn lichaamstaal aflezen.   lichaamstaal

Vrijdag had ik ook al zo’n aanvaring met zoon M. Toen beviel hem iets niet en zijn hele houding ergerde me wezenloos. Had hem uitgelegd dat als hij eens een keer uit de bocht vloog, hij heus wel sorry mocht zeggen. Deze boodschap kreeg hij zaterdag weer. Maar dit keer in een volle winkelstraat. Er zijn wat omstanders die hiervan gesmuld hebben, vrees ik.

De hele middag heb ik een zo’n akelig onderbuikgevoel gehad. Is het het lot van de moeder om je dan weer schuldig te voelen? Nee hoor: ook zoon M. vond het na 2 uur wel welletjes en kwam met een grote grijns op zijn gezicht, maar wel gemeend (hoop ik) sorry tegen me zeggen. Inclusief knuffel en kus op mijn wang!

Schuldig voel ik me niet meer. Wel een beetje spijt: we zullen toch echt NOG een keer naar de stad moeten voor op zijn minst een skibroek. Want die pubers groeien niet alleen hormonaal, maar ook fysiek!