Gerelateerde artikelen

  • Moderne creatieve borduurpatronen Moderne creatieve borduurpatronen
  • Creatief een bril knutselen met kinderen Creatief een bril knutselen met kinderen
  • Afbinden van stof en verven met textielverf Afbinden van stof en verven met textielverf
  • Applicatie silhouet kinderen voor patchwork of quiltwerk Applicatie silhouet kinderen voor patchwork of quiltwerk
  • Patroon persoonlijke ovenwant naaien Patroon persoonlijke ovenwant naaien
  • Haken en breien met katoenspagetti Haken en breien met katoenspagetti
eropuit

Textiel collage maken in zomercursus

Ans Kastein boekje 2In een driedaagse workshop leer je kleine collages maken, die je later in een quilt kunt verwerken of kunt bundelen in een textielboekje. Ook is het mogelijk om er kleine schilderijtjes van te maken. Daarbij experimenteer je met allerlei nieuwe materialen.

  • Voor de collages gebruik je stoffen en papier (foto’s uit tijdschriften, krantenknipsels ), die je op de eerste dag geverfd hebt met o.a. monoprinting, stempelen, rollerprinting en zeefdrukken. ’s Avonds wordt er gewerkt met een chrash-techniek.
  • De tweede dag ga je de stoffen verder bewerken met geverfde vliesofix, foil-on, angelinavezels, paintsticks enz. en maak je een begin met het maken van de collages. ’s Avonds geeft Ans Kastein een Powerpoint presentatie over haar werk en is er een “show and tell”.
  • De derde dag ga je de werkstukken verder versieren met kantjes en/of bandjes. Daarna ga je alles machinaal of met de hand quilten en borduren met mooie siergarens.

Kosten: € 195,- inclusief materiaal, lunches en diners.
Op 9-10 en 11 juli 2010 geeft Ans Kastein de 3-daagse cursus Textielcollage maken in Museum de Kantfabriek in Horst. Info en opgave: museumdekantfabriek.nl/cursussen

Ans Kastein aan het woord: “Tegenwoordig maak ik al mijn quilts uitsluitend van mijn zelfgeverfde stoffen. Mijn ontwerpen beginnen met het verven van de stoffen, waarbij ik gebruik maak van verschillende technieken zoals zeefdruk, monoprinting, discharge en stempels om gelaagdheid en diepte te creëren.
Het integreren van andere materialen o.a. tyvek, papier, polyestervlies geeft ook weer een extra dimensie aan mijn quilts. Ik werk intuïtief, vanuit mijn gevoel, hierbij laat ik me vooral leiden door de kleuren en structuren uit de natuur.
Ook ben ik steeds op zoek naar sporen, die de tijd heeft achtergelaten. Deze sporen vormen voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie. Dit kunnen sporen zijn uit de klassieke oudheid, zoals hiërogliefen en rotstekeningen, maar ook een vervallen muur die begroeid is met mos of beklad met graffiti, een deur waarvan de verf afgebladerd is. Allemaal doorleefd materiaal, die hun eigen verhaal vertellen. Deze verhalen probeer ik te vangen in mijn quilts.
Een samenspel van lijnen, kleur en textuur blijft mij boeien”.