Gerelateerde artikelen

  • Patroon schilderen en pattern painting kan iedereen Patroon schilderen en pattern painting kan iedereen
  • Simpel bloemen tekenen tips en voorbeelden Simpel bloemen tekenen tips en voorbeelden
  • Muurschildering maken met simpele stappen Muurschildering maken met simpele stappen
  • Roos tekenen doe je zo, snel en makkelijk Roos tekenen doe je zo, snel en makkelijk
  • Herfstbos schilderen met acrylverf Herfstbos schilderen met acrylverf
  • Kinderen schilderen een zelfportret Kinderen schilderen een zelfportret
eropuit

Trompenburg is buitenplaats van Rijksmuseum

Buitenplaats Trompenburg in ‘s-Graveland (Noord-Holland), geeft je het gevoel even terug te zijn in de 17de eeuw. Het markante buitenhuis van Cornelis Tromp is sinds kort gerestaureerd. Bij het afkrabben van driehonderd jaar aanslag en verf bleken de oorspronkelijke schilderingen die Tromp uitkoos nog intact te zijn. Deze unieke, van historie vervulde buitenplaats wordt aan het Rijksmuseum in bruikleen gegeven door de Rijksgebouwendienst.

De Gooise Buitenplaats Trompenburg is vanaf begin april t/m begin september na een winterstop weer geopend voor publiek. Elke eerste zondag van de maand zijn er rondleidingen in het 17de-eeuwse buitenhuis van zeeheld Cornelis Tromp. Op de andere dagen is het mogelijk de ruimtes van Trompenburg te huren voor speciale ontvangsten, diners of vergaderingen.
Voor meer info over Trompenburg:  www.rijksmuseum.nl/trompenburg

buitenplaats Trompenburg Rijksmuseum