Gerelateerde artikelen

  • Goed gesprek met puber tips Goed gesprek met puber tips
  • Eastpak is stevige rugzak schooltas Eastpak is stevige rugzak schooltas
  • Middelbare school en ongezond eten Middelbare school en ongezond eten
  • Hoe blowen herkennen bij pubers Hoe blowen herkennen bij pubers
  • Pubers en specifieke problemen Pubers en specifieke problemen
  • Kinderen leren tijdens slapen Kinderen leren tijdens slapen
moeders

Chat met Máxima via Hyves

Als je tussen de 12 en 18 jaar bent en je hebt een account op Hyves, maak je kans om geselecteerd te worden om met Prinses Máxima te chatten (snel een account maken kan natuurlijk ook).euro

Op maandagmiddag 29 maart komt Prinses Máxima samen met een team van financiële experts (onder meer het Nibud, de Consumentenbond en de Belastingdienst) op bezoek bij Hyves in Amsterdam. Zij zullen gaan chatten met jongeren over omgaan met geld. Vind jij dat je genoeg verdient met je bijbaan? Heb je vragen over zakgeld, je mobiele telefoonrekening of hoe je überhaupt het beste met je geld omgaat? 

Initiatiefnemer van de chatsessie is Platform CentiQ, een samenwerkingsverband van 45 organisaties uit de financiële sector, overheid en wetenschap.

Goede aanleiding om het onderwerp geld met je pubers eens te bespreken. Mijn oudste (16) had het onderwerp toevalligerwijs (?) deze week bij het vak economie ook gehad. Hij beweerde dat iedereen in de klas het inkomen van zijn ouders kent. Wij zelf zijn daar veel gereserveerder in. Zijn argument dat hij zo nooit met geld leert omgaan raakt natuurlijk kant noch wal. Maar misschien moet hij eens met Máxima van gedachten wisselen….