Gerelateerde artikelen

  • Snel bouwpakket houten speelhuisje voor in de tuin Snel bouwpakket houten speelhuisje voor in de tuin
  • Wolplamuur is wolvuller voor sokken en meer Wolplamuur is wolvuller voor sokken en meer
  • Borduurwerk in Museum de Kantfabriek Borduurwerk in Museum de Kantfabriek
  • Bijen houden tips en belangrijke informatie Bijen houden tips en belangrijke informatie
  • Eerste zoen speciaal of is hoeveelheid bepalend Eerste zoen speciaal of is hoeveelheid bepalend
  • Bloemen maken van papiergaren Bloemen maken van papiergaren
eropuit

Gekoesterde schoonheid en verzamelen jong beginnen

Affiche Gekoesterde schoonheidIn het Noordbrabants Museum in Den Bosch zijn deze zomer, van 22 mei t/m 29 augustus 2010  negentig unieke kunstwerken bijeengebracht, afkomstig uit particulier Brabants bezit. Nooit eerder waren deze kunstwerken in het openbaar te zien. Bovendien betreft het zonder uitzondering topstukken, van beroemde meesters uit de Gouden Eeuw tot werken van hedendaagse kunstenaars met internationale allure. Schilderijen van Rubens, Ruisdael, Coorte, Steen, van Spaendonck, van Gogh, Breitner, Modigliani, Delaunay, Appel en de Kooning zijn te zien, evenals objecten en beelden van grootheden als Picasso en Zadkine.
Voor meer informatie surf je naar noordbrabantsmuseum.nl/gekoesterde schoonheid 
 
Jonge verzamelaars
Verzamelen begint al op jonge leeftijd. Veel kinderen sparen enthousiast spullen die zij waardevol vinden. Speciaal voor en met jonge verzamelaars wordt een verzamelzolder ingericht, waarvoor nog verzamelingen gezocht worden. Kinderen tussen de 4-12 jaar oud worden van harte uitgenodigd hun verzameling bij de afdeling educatie te melden (educatie@noordbrabantsmuseum.nl) met vermelding van naam, adresgegevens, een foto van de verzameling en korte omschrijving. Misschien is hun collectie dan vanaf mei in het museum te zien.
Op de verzamelzolder zullen ook ruilmiddagen en andere activiteiten voor de jeugd worden georganiseerd. Meer informatie bij noordbrabantsmuseum.nl/jonge verzamelaars