Gerelateerde artikelen

 • Snel bouwpakket houten speelhuisje voor in de tuin Snel bouwpakket houten speelhuisje voor in de tuin
 • Stippentechniek voor en met kinderen Stippentechniek voor en met kinderen
 • Textiel collage maken met inspiratie Textiel collage maken met inspiratie
 • Kip speldenkussen quilten met gratis patroon Kip speldenkussen quilten met gratis patroon
 • Oude parasol opknappen met deze leuke tip Oude parasol opknappen met deze leuke tip
 • Persoonlijk cadeau voor kinderen en volwassenen Persoonlijk cadeau voor kinderen en volwassenen
hobby

Cursus workshop spinnen, vilten, textielwerk

cursus workshop spinnen vilten textielwerkHierbij weer een aantal leuke cursussen en workshops, die Alet Tienpont van textielwerk wol enzo in Ouwerkerk organiseert. Ook leuke dingen voor kinderen (en natuurlijk ook voor creatieve ouders) in de meivakantie, bijvoorbeeld voor de mensen die in die tijd in Zeeland met vakantie zijn. Op de website vind je alle informatie over de cursussen en workshops:

 • Verven in de dakgoot !!   Er zijn patronen om te breien met je zelf geverfde garen
 • Structuren in Vilt !! Maken van verschillende structuren in viltwerk zoals verschillende ruimtelijke vormen en structuren. Naar aanleiding van de gemaakte werkstukjes wordt er een advies gegeven over hoe je dit kunt verwerken tot een groter project in bv kleding, wandkleed, object enz.
 • De beginselen van het vilten. Workshop. Je leert de beginselen van nat en droog vervilten van wol met zeep en de viltnaald.
 • Workshop Textiel verven met Transferverf. Met speciale inkt/verf ga je schilderen, eerst op speciaal papier en daarna kies je de leukste ontwerpen uit en die ga je overbrengen op de stof die je krijgt. Een leuke workshop, ook om samen met kinderen te doen.
 • Viltfeest voor jong en oud, dat is een ketting vilten, armband, een hoesje voor je mobiele telefoon… Spelen met wol, water en zeep waarbij je een uniek werkstuk maakt! Ook heel geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar!! Een leuke activiteit voor in de meivakantie! 
 • Start van een nieuwe spincursus verdeeld over meerder lessen, waaraan maximaal 4 mensen aan deel kunnen nemen! Hierbij wordt het uitzoeken van een vacht behandeld, die geschikt is voor het spinnen, het sorteren, wassen en kammen ervan. Natuurlijk ook spinnen, twijnen, handkaarden, longdraw spinnen, kleurencirkels verven enz………….