Gerelateerde artikelen

 • Miskoop is geen probleem, pimpen doe je zo Miskoop is geen probleem, pimpen doe je zo
 • Patroon schilderen en pattern painting kan iedereen Patroon schilderen en pattern painting kan iedereen
 • Simpel bloemen tekenen tips en voorbeelden Simpel bloemen tekenen tips en voorbeelden
 • Playboy Bunny kruissteekpatroon Playboy Bunny kruissteekpatroon
 • Pannenlap haken met duidelijk haakpatroon Pannenlap haken met duidelijk haakpatroon
 • Roos tekenen doe je zo, snel en makkelijk Roos tekenen doe je zo, snel en makkelijk
hobby

Thuis leren mode naaien

leren modetekenenWil je graag thuis rustig de naaitechnieken oefenen, patronen leren tekenen en je werk leren presenteren om uiteindelijk zelf aan de slag te gaan met het in elkaar naaien en ontwerpen van je eigen kleding, dan vind je hieronder enkele handige boeken die je  alle denkbare technieken op glasheldere wijze verduidelijken met talloze foto´s.

 1. Handboek naaitechnieken. Het  boek geeft o.a. informatie over naaitechnieken, stoffen, materialen, fournituren, hulpmiddelen voor de technieken, patronen, garens, naden, versteviging en voering, professionele technieken, herstellen en basissteken. Elke handeling wordt met een foto/tekening geillustreerd. Dus een zeer bruikbaar boek voor beginnende naaiers/sters.
 2. Basisboek patroontekenen. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel maat nemen, schaaltekenen, patronen voor het maken van bijvoorbeeld een basisrok, broeken, mantels, bovenstukjes, mouwinzet en kragen.
  In het tweede deel wordt uitgelegd wat voor ‘sier’aanpassingen er mogelijk zijn: verbreden, versmallen, verlengen, verkorten enzovoort. Zo kan een basispatroon tot oneindig veel variaties vertekend worden en kunnen de veranderende modetrends op de voet worden gevolgd.
 3. Modetekenen.   Een complete en praktische handleiding voor het tekenen van modefiguren en de presentatie ervan. Het boek laat je zien hoe een modetekening ontstaat en behandelt het uitwerken van indrukken, ideevorming, de tekening en de styling tot aan de presentatie. Alles verfraaid met veel illustraties.