Gerelateerde artikelen

  • Volgorde broodje beleggen Volgorde broodje beleggen
  • Recept Sugar Snaps: snel, lekker en gezond Recept Sugar Snaps: snel, lekker en gezond
  • Recept Russisch ei is origineel en lekker Recept Russisch ei is origineel en lekker
  • Recept lekkere chutney om snel te maken Recept lekkere chutney om snel te maken
  • Verantwoorde levensstijl meegeven aan kinderen Verantwoorde levensstijl meegeven aan kinderen
  • Wijnglas of limonade glas versieren Wijnglas of limonade glas versieren
hobby

Recept venkel in tomatensaus en gratineren

Heerlijk met ciabatta brood, een glas witte wijn en snel klaar te maken. De benodigdheden zijn voor twee personen: 1 el olijfolie, 1 fijngesneden ui, 1 teentje knoflook, 1 tl oregano, 1 dl witte droge wijn, 1 pak gezeefde tomaten, verse basilicum, 4 rijpe tomaten (ontveld en in stukken), 4 venkels in plakken snijden, 100-150 gram geraspte parmezaanse kaas.

PRINT HET RECEPT: recept venkel in tomatensaus gratineren

  1. Bak 3 minuten zachtjes in de olie de ui, knoflook en oregano
  2. Voeg de wijn toe en laat geheel verdampen
  3. Voeg de gezeefde tomaten toe, zout en peper en wat vers gesneden basilicum
  4. Als de saus dik is, haal je de pan van het vuur en roer je er de in stukken gesneden tomaat in
  5. Verwarm de over voor op 200 graden
  6. Kook de venkel gedurende 10 minuten, afgieten en goed laten uitlekken
  7. Doe eerst wat saus in een ovenschaal, dan wat venkel, en dan wat parmezaanse kaas en herhaal dit tot alles in de schaal verdeeld is, eindig dus met de kaas.
  8. Bak het geheel 25 minuten iets onder het midden in de oven
  9. Garneer met verse basilicum