Gerelateerde artikelen

  • Hoe kralengordijn of schelpengordijn zelf maken Hoe kralengordijn of schelpengordijn zelf maken
  • Rommel, brocante of antiekmarkten Rommel, brocante of antiekmarkten
  • Rotterdam vanuit de lucht beleven Rotterdam vanuit de lucht beleven
  • Maassluis stadswandeling leuk dagje uit Maassluis stadswandeling leuk dagje uit
  • Legoland parken in meerdere landen Legoland parken in meerdere landen
  • Studeren in het buitenland Studeren in het buitenland
eropuit

Monnickendam met historische binnenstad

Vlakbij Amsterdam ligt Monnickendam. Een stadje met stadsrechten sinds 1355 en de binnenstad herinnert nog steeds aan het welvarende verleden. De waag, de haven, de Kerkstraat, het Noordeinde iedere zaterdag markt ……. zijn enkele voorbeelden om je een dagje waardevol te laten ontspannen.  Maak ook met een boot een tochtje over de Gouwzee of het Markermeer, proef de versgerookte vis aan de haven en bezoek de boten die langs de kade aangemeerd liggen. Het oudste en nog bespeelbare carillon klinkt op zaterdag over de gezellige markt. Wat wil je nog meer ….