Gerelateerde artikelen

  • Week in Berlijn is de moeite waard Week in Berlijn is de moeite waard
  • Oude deuren vertellen een verhaal Oude deuren vertellen een verhaal
  • Amateur fotografie tips en weetjes Amateur fotografie tips en weetjes
  • Kunst maken van oud hout met voorbeeld foto Kunst maken van oud hout met voorbeeld foto
  • Fotos in je interieur verwerken met deze vijf tips Fotos in je interieur verwerken met deze vijf tips
  • Kinderen schilderen een zelfportret Kinderen schilderen een zelfportret
eropuit

Internationaal tangofestival Amsterdam

Het jaarlijks Tangomagia festival is op 26 t/m 30 december 2010 in Amsterdam en toont de wereldwijde ontwikkelingen die van groot belang zijn voor de tango. De tango zoals die zich nu presenteert en de traditionele tango.  Het festival is een platform voor culturele uitwisseling en toont vele verschillende facetten, op het gebied van muziek en dans, van film en fotokunst.
Het festival presenteert bekende artiesten en veelbelovende talenten uit Argentinië en daarbuiten, en biedt een keur uit de schitterende locaties die Tangomagia tot een succesvol evenement hebben gemaakt.

Het festival is ontstaan in 1998 als een klein festival met enkele honderden bezoekers. Inmiddels is Tangomagia in twaalf jaar uitgegroeid tot een van de bekendste en grootste tangofestivals ter wereld. Het evenement trekt duizenden bezoekers uit binnen en buitenland, en heeft Amsterdam op de kaart gezet als internationale tangostad. Het festival heeft al vaak als ‘coming out’ podium gefungeerd voor dansparen en orkesten die vervolgens wereldfaam hebben verworven. 
De vele bezoekers uit binnen en buitenland kunnen dagelijks dansen, kijken en genieten van concerten, tango optredens en tango-dj’s op prachtige locaties: The Max, bekend om zijn verscheidenheid van muziekdisciplines, de Kompaszaal van Loods 6 aan het IJ, de monumentale culturele kerk De Duif, de bekende club TONIGHT van Hotel Arena en ’s middags tangocafé in Hotel Arena en de Kompaszaal. En natuurlijk zijn er vele dansworkshops, live muziek en optredens van de Argentijnse maestro’s om nieuwe vaardigheden te leren en de laatste trends te ontdekken – ook kennismakingslessen voor wie nog niet eerder tango heeft gedanst.

Dansers uit alle werelddelen zullen zich avond aan avond in de tango verliezen. Amsterdam concurreert met dit festival vijf dagen lang met de tangostad bij uitstek, Buenos Aires!
Lees meer bij www.tangomagia.com