Gerelateerde artikelen

  • Abstract werken geeft artistieke vrijheid Abstract werken geeft artistieke vrijheid
  • Boeken kaften tips en werkuitleg van het kaften Boeken kaften tips en werkuitleg van het kaften
  • Invulboek voor de oppas is super handig Invulboek voor de oppas is super handig
  • Borduursteken en de beschrijving Borduursteken en de beschrijving
  • Knutselen met papiermache en werkstuk maken Knutselen met papiermache en werkstuk maken
  • Nieuwjaarsdag en wat kunnen we gaan doen Nieuwjaarsdag en wat kunnen we gaan doen
eropuit

Desert Flower een opmerkelijk levensverhaal

Een film om vrouwenbesnijdenis, genitale verminking, onder de aandacht te brengen. Het lot van veel vrouwen in Somalië is de besnijdenis, die ze vaak niet overleven. Wij allen moeten begrijpen dat het NIETS te maken heeft met religie, maar dat het een verschrikkelijke misdaad is. Moeders hebben hierin een grote verantwoordelijkheid bij het opvoeden van hun zoons en het beschermen van hun dochters.
De film/DVD Desert Flower gaat over het opmerkelijke levensverhaal van Waris Dirie, dochter van nomaden die als 5-jarige genitaal gemutileerd is en wiens leven in het teken staat van de strijd tegen vrouwenbesnijdenis. Haar zus en twee nichtjes overlijden na een besnijdenis en zij vlucht als 13 jarige naar een oom in Mogadishu, omdat haar vader haar wil uithuwelijken aan een 61-jarige man.
Waar draait Desert Flower?

YouTube voorvertoningsafbeelding