Gerelateerde artikelen

 • Patroon knuffel konijn naaien en borduren Patroon knuffel konijn naaien en borduren
 • Inspiratie uit gevonden materialen Inspiratie uit gevonden materialen
 • Gratis patronen papieren tas om zelf te maken Gratis patronen papieren tas om zelf te maken
 • Kleed vol harten quilten en gratis online basiscursus Kleed vol harten quilten en gratis online basiscursus
 • Groot vierkant haken, haakpatroon Groot vierkant haken, haakpatroon
 • Kleine creatieve knuffels zelf maken Kleine creatieve knuffels zelf maken
hobby

Parachute als sinterklaas surprise knutselen

Je kan kiezen van stof (op de naaimachine) of van (stevig) papier en dan plakken. Je kan de parachute natuurlijk ook van papiermache maken. Uit de hieronderstaande werkbeschrijving kan je jouw model samenstellen.
Maak de parachute lekker groot met mooie kleuren. In de chute doe je je kado en dan opvullen met krantensnippers en met papiertape dichtplakken en beschilderen. Aan de touwen hang je een foto van een parachutespringer gemaakt van een foto (eventueel vergroten met het kopieerapparaat) en daar plak je een vrolijk lachende foto van het gezicht van jouw gelukkige op met eventueel een bedrag aan euro’s om te sparen voor een duosprong.

Een eenvoudiger idee is om op een groot stuk karton één of twee grote parachute(s) te tekenen en die te kleuren met verf. De vrolijke foto van het gezicht van de gelukkige plak je op de foto van een parachutespringer en plak je onderaan de touwen op het karton. Het geheel snij je uit het karton. Kan je na de Sinterklaas inlijsten, maar dan met de foto van de echte duosprong. Het kadootje plak je vast aan de achterkant van de parachute (of tussen de twee kartonnen parachutes).

 1. Eenvoudige parachutespinger om te kleuren of te vergroten met het kopieerapparaat
 2. Vergroot deze echt gave parachutespringer
 3. Nog een kleurplaat van een parachutespringen voor je surprise

Korte uitleg parachute maken van papiermache 

 1. Hoe groter je de ballon koopt, hoe groter je parachute. Blaas de ballon op en bind hem dicht.
 2. Scheur flinke repen krantenpapier
 3. Maak het behangplaksel aan zoals vermeld op de verpakking (maak niet te veel !!!)
 4. Plak zo glad mogelijk twee of drie lagen repen krantenpapier om de bovenste helft van de ballon en maak de repen goed nat met de behanglijm.
 5. Laat de papiermache ballon goed drogen bij de CV ketel
 6. Als het papier-maché goed is uitgehard prik je een gaatje bij het tuitje van de ballon. De ballon loopt leeg. 
 7. Boor er voorzichtig langs de rand gaatjes is en maak er de evenlange touwtjes aan vast
 8. Is je kado geen bon voor een duosprong, dan doe je jouw kadootje er in en plak je de onderste helft dicht met karton en papiertape (=kan je op schilderen met acrylverf) NIET OVER DE GAATJES PLAKKEN !!!!
 9. Beschilder het geheel met onverdunde acrylverf
 10. Aan de touwtjes hang je een foto van een parachutespringer gemaakt van een foto (eventueel vergroten met het kopieerapparaat) en daar plak je een vrolijk lachende foto van het gezicht van jouw gelukkige op met eventueel een bedrag aan euro’s om te sparen voor een duosprong.