Gerelateerde artikelen

  • Snel bouwpakket houten speelhuisje voor in de tuin Snel bouwpakket houten speelhuisje voor in de tuin
  • Glasinlood glasverf loodband en gratis patronen Glasinlood glasverf loodband en gratis patronen
  • Platte ronde knoop kraal maken van papier Platte ronde knoop kraal maken van papier
  • Dansriem maken met tips en werkuitleg Dansriem maken met tips en werkuitleg
  • Knoopsgaten naaien met de hand doe je zo Knoopsgaten naaien met de hand doe je zo
  • Kinderen schilderen een zelfportret Kinderen schilderen een zelfportret
hobby

Stoere tuinlichten zelf maken

Een leuk idee om ‘kaarsen in zelfgemaakte betonnen vormen’ te maken voor in de tuin. Ze worden veel gaver dan op de afbeelding hiernaast!

Leg een lage kaars ondersteboven op een glad oppervlak (kunststof dienblad). Maak van klei een muurtje van ± 1/2 cm op ± 2 cm rondom de kaars, zodat de wanden van de pot ongeveer even dik worden. Smeer de ruimte tussen kaars en klei in met afwasmiddel om ervoor te zorgen dat het beton hierop niet zal hechten. Doe wat zandcement (Beamix bij bouwmarkt) in een oude emmer en meng er een beetje water door. Niet te veel, want het betonmengsel moet stevig van structuur zijn, alsof het klei is. Boetseer nu de pot om de kaars heen. Maak de bodem plat en meet na of deze waterpas is. Haal het kleirandje voorzichtig weg en werk de randen van het beton netjes af. Dek af met een natte theedoek en laat het beton op een koele plaats ongeveer vier dagen drogen. Maak de theedoek regelmatig vochtig. zodat het drogen niet te snel gaat, anders barst het beton. Omkeren en kaars aansteken.
Print de werkbeschrijving stoere tuinlichten zelf maken