Gerelateerde artikelen

  • Simpel en snel haakpatroon kindermutsje Simpel en snel haakpatroon kindermutsje
  • Abstract werken geeft artistieke vrijheid Abstract werken geeft artistieke vrijheid
  • Opvoeden van kinderen met gebruik telefoon Opvoeden van kinderen met gebruik telefoon
  • Creatief een bril knutselen met kinderen Creatief een bril knutselen met kinderen
  • Haakpatroon baby en peuter bal Haakpatroon baby en peuter bal
  • Pompoen uithollen als sfeerlicht Halloween Pompoen uithollen als sfeerlicht Halloween
hobby

Kunststof mozaïeksteentjes, een nieuwe trend!

kunststof-mozaiek-steentjesOm een mooi mozaïekstuk te maken worden vaak verschillende kleuren gebruikt. Als materiaal kan glasmozaïek of tegelmozaïek gebruikt worden. Een voordeel van tegelmozaïek is dat deze enigszins makkelijk in de gewenste vormen geknipt kan worden. Nadeel is echter dat er scherpe randen kunnen ontstaan en de dikte van de stukjes hoeft niet altijd gelijk te zijn.

Een prima alternatief voor tegelmozaïek zijn kunststof mozaïeksteentjes. Deze kunnen in vele vormen en kleuren geleverd worden. Groot voordeel hiervan is dat ze allemaal dezelfde dikte hebben, erg licht van gewicht zijn en, heel belangrijk, meestal goedkoper zijn dan tegelmozaïek.

mozaiek steentjesKunststof mozaïeksteentjes zijn ideaal om met kinderen kleurrijke en mooie werkstukjes te maken. Bijvoorbeeld fotolijstjes, spiegeltjes, maskers enz. enz..
Door de flexibele vormen en het lichte gewicht zijn veel ondergronden geschikt voor deze “steentjes” die een afmeting hebben van 0,5 / 1,5 cm.

Foto’s van enkele voorbeelden van leuke mozaïekwerkjes:

Cristallo gebruikt deze mozaïeksteentjes in complete mozaïekpakketten (zij noemen deze pakketten de “Vario”-pakketten). Die pakketjes zijn bij uitstek geschikt voor een leuk knutsel kinderfeestje thuis. De steentjes zijn ook los verkrijgbaar in zakken per kilogram (oftewel ca. 3800 steentjes!). Ideaal dus ook voor grootverbruikers als scholen, kinderdagverblijven, naschoolse opvang en andere organisaties waarbij knutselactiviteiten georganiseerd worden. In deze kilozakken zitten 15 verschillende vormen “Vario”-steentjes in 11 verschillende kleuren.

Aan bovengenoemde voorbeelden is al te zien dat het eindresultaat met deze Vario-steentjes verbluffend mooi kan zijn. Net zo mooi als tegelmozaïek, maar lichter, veiliger en goedkoper!

Meer informatie nodig over deze mozaïeksteentjes of andere leuke knutselpakketten? Bezoek dan de website van Cristallo!