Gerelateerde artikelen

 • Glasinlood glasverf loodband en gratis patronen Glasinlood glasverf loodband en gratis patronen
 • Knuffels en popjes simpele patronen Knuffels en popjes simpele patronen
 • Kip speldenkussen quilten met gratis patroon Kip speldenkussen quilten met gratis patroon
 • Babymutsje maken met simpele werkbeschrijving Babymutsje maken met simpele werkbeschrijving
 • Zaanse Schans borduren in kruissteek Zaanse Schans borduren in kruissteek
 • Breisteken en haaksteken werkuitleg Breisteken en haaksteken werkuitleg
hobby

Eendjes haken voor een goed doel

Het gehaakte  eendje dat gemaakt is met dit gratis haakpatroon van hobby.blogo gaat voor een goed doel de wereld over, dankzij het initiatief van een oma die haar kleinzoon verloor aan kanker.
De Kika Eenden-Oma zegt:

 • “Ik ben de eendjes gaan haken en verkopen voor KiKa omdat mijn kleinzoon 5 jaar geleden aan kanker is overleden. Mensen zeggen dan dat zo’n gebeurtenis een ” plekje” krijgt maar dat had het bij mij na 4 jaar nog niet.
  Ik bedacht toen dat ik iets moest gaan doen om het verlies in ieder geval te verwerken en met de vakantie vorig jaar nam ik in plaats van plastic tasjes om mee te haken, gewoon garen en het patroon van het eendje mee. Toen ik er een stuk of 12 gemaakt had kwam ik op het idee om de eendjes voor KiKa te gaan verkopen. Dat zijn er inmiddels 600 geworden en ik ga door zolang mensen ze willen kopen.
  De eenden hebben inmiddels een hele weg afgelegd want er is er in ieder geval één naar China gegaan en er zitten er een paar in Oman! In Europa hebben de meesten hun weg gevonden naar Engeland, Duitsland, België en Nederland.
  Oh, en er zijn er ook in Turkije terecht gekomen.”