Gerelateerde artikelen

  • Patroon knuffel konijn naaien en borduren Patroon knuffel konijn naaien en borduren
  • Inspiratie uit gevonden materialen Inspiratie uit gevonden materialen
  • Stap voor stap uitleg ogen tekenen en schilderen Stap voor stap uitleg ogen tekenen en schilderen
  • Kleed vol harten quilten en gratis online basiscursus Kleed vol harten quilten en gratis online basiscursus
  • Abstract werken geeft artistieke vrijheid Abstract werken geeft artistieke vrijheid
  • Kleine creatieve knuffels zelf maken Kleine creatieve knuffels zelf maken
hobby

Van hedendaagse foto naar kunstwerk

Er zijn werken van kunstenaars die van één of meerdere foto’s naar een nieuw beeld werken. Uitgangspunt daarbij zijn hedendaagse foto’s van mensen, dieren, landschappen, objecten…….
Een prachtig voorbeeld daarvan is het kunstwerk van Irma Frijlink. Zij werd geïnspireerd door het misbruik in de katholieke kerk. Door haar werk wil de kunstenares de mensen wakker schudden. “Dagelijks worden wij overspoeld door de meest vreselijke dingen die er in de wereld gebeuren. Door alle verschillende mediavormen zappen we langs het nieuws. We raken afgestomd. Maar af en toe gebeurt er iets waarbij ik wil dat het niet vergeten wordt”.
Irma Frijlink werkt vanuit een foto die haar raakt. Vandaar uit bouwt zij het werk op met de naaimachine, schilderen met acrylverf en borduren met de hand. Soms maakt ze gebruik van transfer. “Ieder werk is een zoektocht. Het is steeds afstand nemen”.

De opdracht voor een expositie was:
Kies een foto uit die je raakt. Die foto is je inspiratiebron. Zoals de fotograaf zijn onderwerp kiest en het moment kiest om een foto te maken zo kiezen deze kunstenaars een foto als inspiratiebron. De foto is de aanleiding om een kunstwerk te maken.
Vervolgens gingen de kunstenaars aan de slag daarbij lettend op inhoud, beeld, compositie, kleur, associatie etc. Bovendien was heel belangrijke de keuze van het materiaal, het materiaalgebruik en bij het gebruik van meerdere materialen de gelijkwaardigheid. De resultaten zijn verbluffend en verrassend.

Bekijk de actuele wisselende expositie(s) bij Museum de Kantfabriek in Horst.
Geopend van dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur.
Groepen kunnen op deze dagen ook s’morgens en ’s avonds  terecht op afspraak.