Gerelateerde artikelen

  • Lamp borduren met borduurpatroon Lamp borduren met borduurpatroon
  • Stippentechniek voor en met kinderen Stippentechniek voor en met kinderen
  • Herfstbos schilderen met acrylverf Herfstbos schilderen met acrylverf
  • Textiel collage maken met inspiratie Textiel collage maken met inspiratie
  • Zaanse Schans borduren in kruissteek Zaanse Schans borduren in kruissteek
  • Roze lint borstkanker patronen: borduren, haken, naaien Roze lint borstkanker patronen: borduren, haken, naaien
hobby

Van hedendaagse foto naar kunstwerk

Er zijn werken van kunstenaars die van één of meerdere foto’s naar een nieuw beeld werken. Uitgangspunt daarbij zijn hedendaagse foto’s van mensen, dieren, landschappen, objecten…….
Een prachtig voorbeeld daarvan is het kunstwerk van Irma Frijlink. Zij werd geïnspireerd door het misbruik in de katholieke kerk. Door haar werk wil de kunstenares de mensen wakker schudden. “Dagelijks worden wij overspoeld door de meest vreselijke dingen die er in de wereld gebeuren. Door alle verschillende mediavormen zappen we langs het nieuws. We raken afgestomd. Maar af en toe gebeurt er iets waarbij ik wil dat het niet vergeten wordt”.
Irma Frijlink werkt vanuit een foto die haar raakt. Vandaar uit bouwt zij het werk op met de naaimachine, schilderen met acrylverf en borduren met de hand. Soms maakt ze gebruik van transfer. “Ieder werk is een zoektocht. Het is steeds afstand nemen”.

De opdracht voor een expositie was:
Kies een foto uit die je raakt. Die foto is je inspiratiebron. Zoals de fotograaf zijn onderwerp kiest en het moment kiest om een foto te maken zo kiezen deze kunstenaars een foto als inspiratiebron. De foto is de aanleiding om een kunstwerk te maken.
Vervolgens gingen de kunstenaars aan de slag daarbij lettend op inhoud, beeld, compositie, kleur, associatie etc. Bovendien was heel belangrijke de keuze van het materiaal, het materiaalgebruik en bij het gebruik van meerdere materialen de gelijkwaardigheid. De resultaten zijn verbluffend en verrassend.

Bekijk de actuele wisselende expositie(s) bij Museum de Kantfabriek in Horst.
Geopend van dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur.
Groepen kunnen op deze dagen ook s’morgens en ’s avonds  terecht op afspraak.