Gerelateerde artikelen

  • Naaipatronen voor baby born pop Naaipatronen voor baby born pop
  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
  • Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein
  • Baby pet patroon en werkbeschrijving Baby pet patroon en werkbeschrijving
  • Sjabloon afdruk kattenpootje voor decoreren Sjabloon afdruk kattenpootje voor decoreren
  • Patroon en werkbeschrijving knuffel poes Patroon en werkbeschrijving knuffel poes
moeders

Het gevoel van opa en oma worden en zijn

Ja, jullie worden opa en oma! Je denkt, oei, nu is het zover en tegelijk denk je, als alles maar goed gaat en dan komt er een gevoel dat je moeilijk kunt omschrijven.
Het is blijheid, dankbaarheid, tevredenheid, bezorgdheid……..
Samen heb je als toekomstige opa en oma tranen in de ogen van blijheid en er breekt een leuke periode aan. Er komt bij sommige oma’s weer wat creativiteit boven, zoals een boxkleedje en knuffels maken, babykleertjes maken en kopen ………..
Als het dan bijna zover is komt de zorg, als de bevalling maar goed gaat, het kind gezond zal zijn, wat ga je doen als er toch zorgen komen………… alles wik en weeg je en tegelijk realiseer je je dat dit kindje van jouw kind en schoonzoon(dochter) is en dat je als opa en oma aan de zijlijn zal staan.
Als je het kleine wezentje in je armen sluit, dan weet je………… nu zijn we echt opa en oma en je bent ineens die trótse opa en oma.
Al snel leer je dat je als opa en oma liefde en aandacht kunt geven en ontvangen en dat je er moet zijn als je echt nodig bent.

Het leven draait door, het is één grote levendige opeenvolging van gebeurtenissen en we draaien allemaal mee, in voor- en tegenspoed.
Doe mee en geniet van de mooie momenten !!!!