Gerelateerde artikelen

  • Wespen voorkomen in glas of schaal Wespen voorkomen in glas of schaal
  • Portemonnee van plastic draagtas Portemonnee van plastic draagtas
  • Kookschort met persoonlijke touch Kookschort met persoonlijke touch
  • Vlaggetjes slinger maken doe je samen Vlaggetjes slinger maken doe je samen
  • Lampenkap met eigen foto zelf samenstellen Lampenkap met eigen foto zelf samenstellen
  • Hart medaille knutselen Hart medaille knutselen
moeders

Voorleesmoeder, voorleesvader is voorleesouder

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie en ontwikkelt het taalgevoel. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er in januari De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers.

Op de basisscholen wordt gebruikt gemaakt van voorleesmoeders en/of voorleesvaders. Eigenlijk is voorleesouder een betere benaming. Je vraagt je wel af hoeveel vaders zich hier daadwerkelijk voor opgeven, maar in ieder geval laat je met de benaming weten dat iedereen van harte welkom is.