Gerelateerde artikelen

  • Recept Russisch ei is origineel en lekker Recept Russisch ei is origineel en lekker
  • Origineel cadeau zelf maken en nog lekker ook Origineel cadeau zelf maken en nog lekker ook
  • Louvredeur als blikvanger en prikbord Louvredeur als blikvanger en prikbord
  • Kerstslingers probleemloos inpakken en uitpakken Kerstslingers probleemloos inpakken en uitpakken
  • Fotografie tips en trucs voor fotografietalent Fotografie tips en trucs voor fotografietalent
  • Fotomozaiek gratis online maken en afdrukken Fotomozaiek gratis online maken en afdrukken
moeders

Hoe favoriete recepten bewaren én terugvinden

BRON: lifeaslou.blogsome.com

Hebben jullie dat ook, moeders? Heb je een recept gevonden dat je gaat maken, blijkt het hartstikke lekker te zijn en in de dagelijks hectiek heb je het recept ergens neergelegd of wellicht weggegooid. Na enige tijd wil je dat lekkere gerecht weer maken en kan je nergens het recept vinden. Wat doen we daaraan?

  • Laat je inspireren door de receptendoos / receptenbox van de afbeelding
  • Bewaar alleen de recepten die je zelf gemaakt hebt en die je echt lekker vindt. Daardoor krijg je ook inzicht welke recepten bij je horen om te maken. Daar word je ook kook-handiger door…………
  • Koop een ordner en bewaar de recepten op smaak in deze ordner. Je kunt ze bijvoorbeeld plakken op een vel A4, in een plastic insteekhoesje (of een plastic A4 fotomap met meerdere insteekhoesjes)  doen en bewaren in een multomap.
    TIP: minder groot is een flipover fotoalbum waar je de recepten makkelijk in kunt schuiven en weer uit kunt halen.
  • Bij Xenos hebben ze mooie stevige dozen die je zelf kunt versieren of opleuken.
  • Of maak zelf receptenkaartjes en bewaar de recepten met een vaste indeling in een (zelfgemaakt) kaartenbakje
  • De indeling om recepten te bewaren is :
  1. feest-recepten zoals Sinterklaas, Kerst en Pasen
  2. recepten voor grote groepen
  3. grill, fondue, barbecue, picknick recepten
  4. oosterse gerechten, rijsttafel en rijst recepten
  5. italiaanse recepten
  6. vleesgerechten d.m.v. tabbladen onderverdelen in varkens-, kip- ,rund- enz.
  7. aardappelgerechten en brood
  8. eiergerechten
  9. visgerechten
  10. salades
  11. sauzen en soepen
  12. dessert en zoet
  13. en zo maak je eventueel een verdere onderverdeling