Gerelateerde artikelen

  • Kunst maken van oud hout met voorbeeld foto Kunst maken van oud hout met voorbeeld foto
  • Creatief boek maken als herinneringsboek Creatief boek maken als herinneringsboek
  • Werken met glas in vele mogelijkheden Werken met glas in vele mogelijkheden
  • Dikke dame van papiermache maken Dikke dame van papiermache maken
  • Werken na je zwangerschap Werken na je zwangerschap
  • Maandplanner voor het hele gezin Maandplanner voor het hele gezin
moeders

Werkende moeders en ouders in balans

Steeds meer vrouwen blijven na de geboorte van hun kinderen werken. Maar de combinatie van werken en gezin wordt door veel vrouwen als zwaar ervaren. Werkende moeders met thuiswonende kinderen lopen een hoger risico om in de WAO te belanden dan hun mannelijke collega’s. Voor vrouwen met een hogere opleiding geldt dat zelfs nóg sterker.

“Ideaal is als de werkgever de werkende ouders niet vast pinnen op een hele berg regelingen. De mogelijkheid flexibel met je werktijden om te gaan geldt niet alleen specifiek voor ouders. Het blijkt dat een beetje flexibiliteit voor alle werknemers goed is.

  • Een uurtje later beginnen omdat je anders in de file staat, prima.
  • Een ochtend met je kind naar het consultatiebureau, ook goed.
  • Met je moeder mee naar het ziekenhuis, moet allemaal kunnen.

Werknemers zitten, doordat ze meer ruimte hebben om werk en privé te combineren, beter in hun vel en dat komt de productiviteit ten goede. Een bedrijf kan wel allerlei regelingen voor deeltijd-werken op papier hebben staan, als in de praktijk blijkt dat de papa die gebruik maakt van de papa-dag niet meer verder komt met zijn carrière is dat natuurlijk niet bepaald oudervriendelijk te noemen”.
Een website vol met tips voor werkende moeders / ouders is tipswerkendeouders.nl