Gerelateerde artikelen

  • Tekenboeken voor jongens en meisjes Tekenboeken voor jongens en meisjes
  • Kleurplaat van Dora verzamelen en kleuren Kleurplaat van Dora verzamelen en kleuren
  • Zandkastelen bouwen met de kinderen Zandkastelen bouwen met de kinderen
  • Snel bouwpakket houten speelhuisje voor in de tuin Snel bouwpakket houten speelhuisje voor in de tuin
  • Stippentechniek voor en met kinderen Stippentechniek voor en met kinderen
  • Persoonlijk cadeau voor kinderen en volwassenen Persoonlijk cadeau voor kinderen en volwassenen
moeders

Angst voor ziekenhuis wegnemen bij kinderen

Een opname in een ziekenhuis maakt veel indruk op een kind. Het wegnemen van een aantal onzekerheden vermindert de angst en spanning van een ziekenhuisbezoek en stimuleert het genezingsproces. Vandaar dat er nu op een eigentijdse en kindvriendelijke manier informatie verschaft wordt die nodig is om een kind vertrouwd te maken met het ziekenhuis en al zijn facetten. De trend dat kinderen steeds meer online op zoek gaan naar informatie en filmpjes bekijken, sluit daar dus bij aan.

De website keikiz.tv is een onafhankelijk platform waar kinderen en ouders informatie kunnen vinden over het ziekenhuis en ziek zijn. Kinderen die ziek zijn en naar het ziekenhuis moeten, zijn afhankelijk van de informatie die ze krijgen van de huisarts, het ziekenhuis en hun ouders. In veel gevallen sluit de manier waarop te weinig aan bij de beleving van het kind.
Keikiz.tv wil daar verandering in brengen door kinderen beter voor te bereiden op een bezoek aan of verblijf in het ziekenhuis.

Kinderen kunnen op Keikiz.tv filmpjes bekijken met uitleg over diverse behandelingen in het ziekenhuis, zoals het ondergaan van een hartfilmpje en het laten maken van een röntgenfoto.

De hoofdrol in de filmpjes is voor de presentatoren van bekende kinderprogramma’s, zoals Jetske van den Elsen, Evelien Bosch, Ewout Genemans, en Vivienne van den Assem. Ook kunnen kinderen op Keikiz.tv vragen stellen over medische onderwerpen en antwoorden vinden op vragen als:

  • Wat moet ik meenemen als ik een nacht in het ziekenhuis moet blijven?
  • Wat is narcose en doet het pijn?
  • Wat is een MRI-onderzoek?
  • Is de ziekte van Pfeiffer besmettelijk?