Gerelateerde artikelen

 • Trappelzak slaapzak gratis naaipatroon Trappelzak slaapzak gratis naaipatroon
 • Babymutsje maken met simpele werkbeschrijving Babymutsje maken met simpele werkbeschrijving
 • Naaipatroon baby zonnehoedje rond 6 maanden Naaipatroon baby zonnehoedje rond 6 maanden
 • Naaipatronen voor baby born pop Naaipatronen voor baby born pop
 • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
 • Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein
moeders

Negen maanden zwanger in het kort

BRON: free-desktop-backgrounds.net

Negen maanden zwanger zijn, dat lijkt een hele tijd. Maar de tijd vliegt. Wees je dus samen bewust van de tijd die je hebt om je goed voor te bereiden en de zwangerschap voor 100% te ervaren. Hieronder de negen maanden in het kort :

 1. De man heeft zijn ultieme bewijs geleverd van zijn mannelijkheid en ergens in de buik van de vrouw zijn cellen zich aan het delen tot wat jullie baby moet gaan worden.
 2. Voorlopig is het nog even een geheim tussen de man en vrouw. Misselijkheid, snel geïrriteerd zijn, sneller moe en prikkelbaarheid kunnen de vrouw uit balans brengen en soms voor spanning zorgen.
  De man realiseert zich dat er geen ontkomen meer aan is.
 3. De eerste echo en de spanning of alles goed is. Als er aanleiding voor is, kan je in deze periode een nekplooimeting laten doen om indicatie te krijgen of er kans is op een kindje met down-syndroom. De misselijkheid neemt af en de borsten groeien.
 4. De kans dat de zwangerschap mis kan gaan wordt kleiner. De buik en de baby groeien en de kleding zullen rekbaar en ruim moeten zitten om je comfortabel te blijven voelen. Ga samen een weekendje of midweekje weg en vliegen kan tot en met de vijfde maand.
 5. Ineens beweegt er iets in de buik en samen ervaren jullie de eerste levenstekens van jullie baby. Je kunt kiezen voor zwangerschapsgymnastiek en de inrichting van de babykamer en aanschaf van babykleertjes gaat beginnen.
  Tijdens de echo in deze periode kunnen aangeboren afwijkingen gesignaleerd worden en, als jullie dat willen, horen wat het geslacht van jullie kleine spruit is.
 6. De buik groeit en groeit maar en ook de ledematen kunnen aan de beurt komen. De aanstaande moeder gaat soms de gekste dingen lekker vinden en de man zorgt voor het schilderen en aankleden van de babykamer.
 7. Maak afspraken over de bevalling, kijk of jullie het eens zijn over de naam en zoek een geboortekaartje uit. De buik lijkt te ontploffen en de man begint angstig te worden over de bevalling. Laat je niet gek maken, bespreek alles en zorg voor duidelijke afspraken waarbij zowel man als vrouw in balans kunnen blijven.
 8. De baby is levensvatbaar, maar in de meeste gevallen heb je nog even. De babykamer moet nu klaar zijn en zet een koffertje klaar voor als je onverwachts naar het ziekenhuis moet. Zoek samen naar afleiding en gezelligheid.
 9. De laatste loodjes….. de aanstaande vader moet altijd bereikbaar zijn en jullie zijn er klaar voor.
En dan is daar die kleine lieve schat, volledig afhankelijk van jullie onvoorwaardelijke liefde en aandacht.