Gerelateerde artikelen

  • Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein
  • Aftelkalender maken met deze voorbeelden Aftelkalender maken met deze voorbeelden
  • Mobile maken met jouw favoriete vogeltjes Mobile maken met jouw favoriete vogeltjes
  • Plantenrekje voor kruiden maken Plantenrekje voor kruiden maken
  • Linoleum snijden is boeiende techniek Linoleum snijden is boeiende techniek
  • Louvredeur als blikvanger en prikbord Louvredeur als blikvanger en prikbord
hobby

Hoe vakantie herinneringen bewaren

Je koopt een blank houten kistje bij Xenos of je gebruikt een stevige schoenendoos en je bekleedt dit kistje (deze schoenendoos) met een wegenkaart van het land waar je op vakantie was. Met behangerslijm plak je de wegenkaart op het kistje, laten drogen. In het kistje doe je souvenirs uit je vakantieland. Op de wegenkaart kun je aangeven waar je met vakantie was en/of waar de souvenirs vandaan komen. Vergeet niet het beplakte kistje te fixeren (spuitbus fixatief), dat is glanzend maken met een laklaag en waterafstotend, waardoor het souvenirkistje langer mooi blijft.

IDEE: In het kistje kan je ook de benodigde ingrediënten met een recept uit je vakantieland doen. Bij Dille en Kamille hebben ze strooipotjes, weckflesjes en weckpotjes om zelf te vullen. Dan is het souvenirkistje leuk om cadeau te geven. Bijvoorbeeld aan de personen die op je huis, planten en/of huisdieren hebben gepast.
Maak zelf een label met je recept of met een lieve tekst of plak er nog een stukje van een plattegrond op.