Gerelateerde artikelen

  • Creatief boek maken als herinneringsboek Creatief boek maken als herinneringsboek
  • Kalebas als vogelhuisje of voederbakje Kalebas als vogelhuisje of voederbakje
  • Abstract werken geeft artistieke vrijheid Abstract werken geeft artistieke vrijheid
  • Pompoen uithollen als sfeerlicht Halloween Pompoen uithollen als sfeerlicht Halloween
  • Bijen plekje geven in eigen tuin Bijen plekje geven in eigen tuin
  • Muurkunst met behang restanten is uniek Muurkunst met behang restanten is uniek
eropuit

Kunstwerken van Rietveld in Utrecht ervaren

Ik denk dat bijna iedereen wel eens van ‘een Rietveld’ heeft gehoord, een meubelstuk ontworpen door Gerrit Thomas Rietveld. Niet alleen maakte hij meubels, hij heeft ook huizen ontworpen.  Rietveld bouwde in Utrecht 934 woningen in een periode van veertig jaar, waaronder de Garagewoning aan de Waldeck-Pyrmontkade, een van de vroegste prefab betonconstructies. De Rietveldcollectie van het Centraal Museum en de Utrechtse bouwprojecten van Rietveld zijn tegenwoordig het reisdoel van talloze kunst- en architectuurliefhebbers uit de hele wereld.

In het Rietveld Schröderhuis zijn veel originele meubelen van Rietveld te zien, bijvoorbeeld de zigzagstoel, de zogenaamde ‘militaire stoel’ en natuurlijk de beroemde rood-blauwe stoel. In deze set een selectie van de meubelen in het huis. Je kunt de kunstwerken van Rietveld in Utrecht ervaren, je kunt je zelfs inschrijven voor de Rietveldroute, die je langs zijn bekendste werken brengt.
Uiteraard kun je extra informatie over Rietveld en zijn werk vinden bij rietveld-schroederhuis

YouTube voorvertoningsafbeelding