Gerelateerde artikelen

  • Bijen plekje geven in eigen tuin Bijen plekje geven in eigen tuin
  • Muurkunst met behang restanten is uniek Muurkunst met behang restanten is uniek
  • Vogelhuisje maken met weinig materialen Vogelhuisje maken met weinig materialen
  • Vocht in huis bestrijden doet de vrouw Vocht in huis bestrijden doet de vrouw
  • Carnavalkleding als draagbare kunst Carnavalkleding als draagbare kunst
  • Eigen foto in Andy Warhol stijl is kunst Eigen foto in Andy Warhol stijl is kunst
eropuit

Kunstwerken van Rietveld in Utrecht ervaren

Ik denk dat bijna iedereen wel eens van ‘een Rietveld’ heeft gehoord, een meubelstuk ontworpen door Gerrit Thomas Rietveld. Niet alleen maakte hij meubels, hij heeft ook huizen ontworpen.  Rietveld bouwde in Utrecht 934 woningen in een periode van veertig jaar, waaronder de Garagewoning aan de Waldeck-Pyrmontkade, een van de vroegste prefab betonconstructies. De Rietveldcollectie van het Centraal Museum en de Utrechtse bouwprojecten van Rietveld zijn tegenwoordig het reisdoel van talloze kunst- en architectuurliefhebbers uit de hele wereld.

In het Rietveld Schröderhuis zijn veel originele meubelen van Rietveld te zien, bijvoorbeeld de zigzagstoel, de zogenaamde ‘militaire stoel’ en natuurlijk de beroemde rood-blauwe stoel. In deze set een selectie van de meubelen in het huis. Je kunt de kunstwerken van Rietveld in Utrecht ervaren, je kunt je zelfs inschrijven voor de Rietveldroute, die je langs zijn bekendste werken brengt.
Uiteraard kun je extra informatie over Rietveld en zijn werk vinden bij rietveld-schroederhuis

YouTube voorvertoningsafbeelding