Hoe broodhaantje en vlechtbrood maken en bakken

BRON: pegasuslegend-whatscookin.blogspot.com

Met Pasen broodhaantjes en een gevlochten brood op tafel staat altijd extra feestelijk. Ze zijn gemakkelijk te maken. Volg de onderstaande recepten en instructie.

BRON: movelifestyle.com

Broodhaantje of broodhaasje
Bereid 1 pak broodmix wit zoals op de verpakking staat vermeld. Na het rijzen kneed je de vorm van één of meerdere haantjes. Duw er een rozijn in op de plaats van de oogjes en bestrijk met losgeklopt ei (voor de glans) en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Voor de vorm van een haas, klik hier.

Gevlochten brood
Bereid 1 pak broodmix wit zoals op de verpakking staat vermeld. Na het rijzen verdeel je het deeg in drie gelijke strengen en deze vlecht je losjes in elkaar. Bestrijk met losgeklopt ei (voor de glans) en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

 

Of vlecht voor een extra mooie groot paasbrood met extra veel deeg en vier strengen deeg, zoals te zien op de video:

YouTube voorvertoningsafbeelding
↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Ontvang de nieuwsbrief!