Gerelateerde artikelen

  • Mandala mozaiek ontwerpen en mozaieken Mandala mozaiek ontwerpen en mozaieken
  • Handleiding spiegel mozaieken Handleiding spiegel mozaieken
  • Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid? Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid?
  • Verantwoorde levensstijl meegeven aan kinderen Verantwoorde levensstijl meegeven aan kinderen
  • Touwtelefoon maken met de kinderen Touwtelefoon maken met de kinderen
  • Top 10 voorjaarsschoonmaak in april Top 10 voorjaarsschoonmaak in april
moeders

Iedereen kan rekenen en met plezier leren rekenen

Moeders, LET OP! Nog even flink oefenen met zoon en dochter, want vrijdag 30 maart 2012 starten 60.000 kinderen met Cijferstrijd, een rekenwedstrijd voor basisscholen. Zo’n 300 scholen strijden vier weken lang tegen elkaar voor de titel ‘Beste rekenaar van Nederland’.

  • Er zijn ook prijzen aan verbonden, maar dat vind ik persoonlijk maar een bijzaak. Het gaat er om dat we met elkaar alle kinderen weer beter leren hoofdrekenen, ieder kind binnen zijn eigen mogelijkheden.

Het doel van Cijferstrijd is leerlingen kunnen laten zien hoe goed ze kunnen rekenen en dat ze met plezier leren rekenen. Met behulp van een digitale camera fotograferen leerlingen uitkomsten van cijferraadsels. De prijzen voor de meest originele inzendingen motiveren kinderen tot enorm creatieve oplossingen. Tijdens Cijferstrijd lossen de deelnemende scholen vier weken lang wekelijks 12 cijferraadsels op. Deze variëren van eenvoudige telopdrachten voor de onderbouw tot uitdagende rekenopgaven voor de oudere leerlingen. Binnen de opdrachten zijn er drie niveaus, zodat de groepen 1 tot en met 8 mee kunnen doen. Er zijn opdrachten die in de klas worden vervuld en voor andere opdrachten moeten de leerlingen op pad.

Zo moeten de kinderen de omtrek van hun eigen school berekenen, uitrekenen hoeveel frietjes een leerling gemiddeld per jaar eet, meten hoe koud het is in de diepvries of een foto maken van een prijskaartje met een bedrag van boven de € 750,- .

De afgelopen drie jaar zijn honderden basisscholen en scholen voor speciaal (basis) onderwijs bezig geweest met een rekenverbetertraject. Begin van dit jaar sprak minister Marja van Bijsterveldt zich in de media positief uit over het huidige rekenonderwijs. Op basis van het meest recente peilingsonderzoek van CITO naar rekenen en wiskunde in het basisonderwijs blijkt dat leerlingen beter zijn geworden in rekenen.
Meer lezen bij cijferstrijd.nl