Gerelateerde artikelen

  • Brede retro armband restylen Brede retro armband restylen
  • Recept Russisch ei is origineel en lekker Recept Russisch ei is origineel en lekker
  • Takkenlamp zelf maken en versieren Takkenlamp zelf maken en versieren
  • Eierkoek versieren als traktatie en bij limonade Eierkoek versieren als traktatie en bij limonade
  • Recept focaccia (It) en fougasse (Fr) Recept focaccia (It) en fougasse (Fr)
  • Hoe bloesemtak maken met papier Hoe bloesemtak maken met papier
hobby

Paasbrood met gekookt ei

Wil jij een paashaas of paasmannetje maken met een ei in zijn “armpjes”, dan doe je dat als volgt. Je kan de eieren eerst koken (8 minuten) of je kookt de eieren niet vooraf, want ze worden gaar in het brood terwijl het gebakken wordt.

  1. Als je de eieren 8 minuten kookt, laat ze dan afkoelen in ijskoud water
  2. Bereid de witte broodmix, zoals op de verpakking staat vermeld
  3. Verdeel het deeg in gelijke delen en vorm van ieder deel een paashaas of paasmannetje met twee lange armen (opengevouwen)
  4. Leg een gekookt ei op de buik , druk iets aan en vouw de armen er overheen.
  5. Dek ze af met een vochtige doek en laat 15 minuten rijzen op een warme plaats
  6. Verwarm de oven voor (zoals op de verpakking staat vermeld)
  7. Smeer je paashaas of paasmannetje in met geklopt ei (voor de extra bruine kleur en glans)
  8. Bak in de oven lichtbruin en gaar (zoals op- de verpakking staat vermeld)