Gerelateerde artikelen

  • Naaipatronen voor baby born pop Naaipatronen voor baby born pop
  • Blokken gooien met zelfgemaakte blokken Blokken gooien met zelfgemaakte blokken
  • T-shirt ontwerpen met deze acht tips T-shirt ontwerpen met deze acht tips
  • Dribbel DMC gratis borduurpatroon Dribbel DMC gratis borduurpatroon
  • Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein
  • Patroon en werkbeschrijving knuffel poes Patroon en werkbeschrijving knuffel poes
hobby

Zelf t-shirts ontwerpen en bedrukken

Aanvankelijk waren T-shirts een onderkledingstuk en werden pas in de jaren vijftig van de twintigste eeuw door filmsterren als James Dean en Marlon Brando voor het eerst als bovenkleding gedragen. In de jaren daarna is het t-shirt uitgegroeid tot een volwaardig en zelfstandig kledingstuk. In de loop van de jaren zestig  kwamen er ook t-shirts met print erop, dit kwam met name door rockbands die t-shirts verkochten waarop zij hun logo’s en slogans afdrukten. Sommige van die bands maakten de t-shirts zelf tijdens het toeren over de hele wereld. Sinds deze revolutie op het gebied van t-shirts omarmd ook de modewereld dit kledingstuk en werd het een graag ontworpen kledingstuk.

T-shirts te bedrukken met jouw eigen ontwerp
Het ontwerpen van t-shirts is echter niet beperkt tot de fashion designers. Het is namelijk nog steeds heel erg gemakkelijk en goedkoop om t-shirts te bedrukken met jouw eigen ontwerp.
Het enige dat je hiervoor nodig hebt zijn:

  • Een t-shirt (het liefst een lichte kleur, zonder opdruk)
  • transfer papier
  • een strijkplank, een strijkijzer en bakpapier
  • Vervolgens print je jouw ontwerp op het transferpapier en strijk je deze op je t-shirt. Hou er het bakpapier onder anders blijft het niet plakken. Op deze manier kan je gemakkelijk je eigen ontwerpen op je t-shirts drukken.

T-shirts laten bedrukken
Als je iets meer budget hebt voor het bedrukken van je t-shirt kan je ook je t-shirts laten drukken bij een drukkerij. Het nadeel daarvan is dat je vaak een minimaal aantal t-shirts moet laten drukken. Voor grotere hoeveelheden is dit dus aan te raden. Een voordeel is echter dat de kwaliteit een stuk hoger ligt dan je eigen gedrukte t-shirts. Dit komt doordat een drukkerij gebruik kan maken van bijvoorbeeld zeefdruk technieken. Hierdoor blijft de kwaliteit van het shirt en de print langer goed.

Is het zelf maken van t-shirts jouw nog te lastig, of heb je geen inspiratie? Neem dan eens een kijkje in de webshop van Zalando.nl !

Lotte