Gerelateerde artikelen

  • Brievendoos maken van schoenendoos Brievendoos maken van schoenendoos
  • T-shirt ontwerpen met deze acht tips T-shirt ontwerpen met deze acht tips
  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
  • Borduurwerk in Museum de Kantfabriek Borduurwerk in Museum de Kantfabriek
  • Masker mozaieken werkbeschrijving Masker mozaieken werkbeschrijving
  • Tafel decoratie maken met kinderen Tafel decoratie maken met kinderen
eropuit

Graffiti workshop voor jong en oud

Altijd al willen leren hoe je graffiti tekent? In deze graffiti workshop wordt niet alleen uitgelegd  waar graffiti spuiten vandaan komt, maar je gaat natuurlijk ook zelf aan de slag met een spuitbus. De graffiti workshops zijn voor jong en oud, geschikt voor iedereen. Een graffiti workshop van Ikwilgraffiti is ook heel geschikt voor partijtjes.
Ook bedrijfsevenementen in de vorm van een graffitiworkshop zijn een aanrader.
Kijk voor meer informatie op de graffitikunstenaar.nl

Hoe ziet een workshop graffitispuiten eruit?
In overleg wordt de lokatie gekozen. Dat kan om een muur gaan, maar ook losse panelen zijn geschikt voor een workshop graffitispuiten. Misschien wel zo leuk als de deelnemers hun eigen werk mee naar huis kunnen nemen.

Er wordt gestart met een kort verhaal over de oorsprong van graffiti. Natuurlijk komt daar de ervaring in de graffitiscene aan bod en wordt alles verteld over straattaal, erecodes en bekende graffitiartiesten.

Daarna worden de basistechnieken uitgelegd:
– Uitleg tekenwijze
– Gebruik van de spuitbussen
– Toepassing bescherming
– Spuittechnieken
– Het opzetten en uitwerken van de echte graffitiletters

Als een ontwerp op papier straat wordt deze individueel of in groepen uitgewerkt op de muur of het paneel.

Een workshop graffitispuiten duurt gemiddeld drie uur. De graffiti workshops zijn natuurlijk ook heel geschikt voor particulieren. Heel origineel als feest of cadeau. Samen met vrienden of familie een onvergetelijk dag beleven.

Omdat de pedagogische achtergrond ook een belangrijk onderdeel is, worden eer ook  graffiti workshops aan moeilijk opvoedbare kinderen en kinderen met een verstandelijke en lichamelijke beperking georganiseerd. Door de kinderen op een creatieve manier met hun zwakheden om te laten gaan geef je ze inzicht in hun handicap en daarmee een positieve ervaring. De boodschap die in het werk zit is veel groter door het verhaal dat elk kind bij zich draagt.