Gerelateerde artikelen

  • Nagerecht op feestelijk bord tip om zelf te maken Nagerecht op feestelijk bord tip om zelf te maken
  • Recept lekkere chutney om snel te maken Recept lekkere chutney om snel te maken
  • Voeding klokje voor vogels in de winter maken Voeding klokje voor vogels in de winter maken
  • Verantwoorde levensstijl meegeven aan kinderen Verantwoorde levensstijl meegeven aan kinderen
  • Tuinklussen ieder jaar in de winter Tuinklussen ieder jaar in de winter
  • Tartiflette recept zoals tijdens wintersport Tartiflette recept zoals tijdens wintersport
hobby

Recept rode bietensoep, borscht

Snel, makkelijk én lekker !!!  Ik moest eerst even wennen aan de kleur van de soep, maar eenmaal geproefd, dan ben je verloren. Heerlijk in de winter en fris op een zomerse dag.

Benodigdheden
400 gram gekookte rode bieten
1,5 liter kippenbouillon
450 gram aardappelen
zout en peper
scheutje azijn
1 theelepel bruine suiker

Snij de gekookte rode bieten in blokjes.
Snij de aardappelen in blokjes.
Leg in de pan en giet er 1 1/2 liter kippenbouillon op en doe er de azijn en suiker bij.
Laat 15 minuten zachtjes koken.
Met de staafmixer fijnmalen.
Doe in de soepkommen en leg er een toef crème fraîche, romige kaas of een toef Philadelphia naturel op.
Beetje peterselie en smullen maar

Je kan de bietensoep koud (in de winter) en warm (in de zomer) eten.

Rode bieten zelf koken
Koop 4 rode bieten met groen er aan.
Draai het groen er thuis met de hand voorzichtig af. Een stukje van het groen kan aan de biet blijven, zodat de biet onbeschadigd blijft.
Zorg er voor dat de rode niet beschadigd is, anders bloedt deze leeg en ben je de rode kleur van de biet kwijt.
Kook de bieten in ruim zacht kokend water in 1 uur gaar.
Laat afkoelen en stroop het vel er af. Gooi dit weg.

TIP: Je kan er aan toevoegen: 1 winterwortel, 1 klein gesneden ui, 2 strengen selderij en i.p.v. azijn kan je citroendruppels gebruiken.
Voeg je ook 250 ml tomatensap toe dan ook een kippen bouillonblokje toevoegen.