Gerelateerde artikelen

  • Nagerecht op feestelijk bord tip om zelf te maken Nagerecht op feestelijk bord tip om zelf te maken
  • Vlaggetjes slinger maken doe je samen Vlaggetjes slinger maken doe je samen
  • Bloemen en bladeren drogen tips en trucs Bloemen en bladeren drogen tips en trucs
  • Lampenkap met eigen foto zelf samenstellen Lampenkap met eigen foto zelf samenstellen
  • Snel en onzichtbaar zomen doe je met cucisvelto Snel en onzichtbaar zomen doe je met cucisvelto
  • Vocht in huis bestrijden doet de vrouw Vocht in huis bestrijden doet de vrouw
moeders

Samen tegen moedersterfte met MoederBand

Elke anderhalve minuut sterft er ergens in de wereld een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevalling. Met MoederNacht wordt er extra aandacht gegenereerd rondom dit schrikbarend feit. Samen tegen Moedersterfte.
Daarom is er een nieuw initiatief : MoederBand. Met de MoederBand wordt de emotionele band tussen moeder en kind, en moeders in Nederland en in ontwikkelingslanden benadrukt. De Nederlands topontwerpster Claudy Jongstra heeft een exclusieve buikband voor MoederNacht ontworpen. Claudy is absoluut de perfecte designer met haar organische aanpak (ze heeft haar eigen schaapskudde en deze natuurlijke materialen vormen het basismateriaal) en vrouwelijke texturen. Dit is het jaar eerste jaar (2012) en volgend jaar zullen er meerdere designers aan de slag gaan.

Vanaf Moederdag is deze eenmalige MoederBand van Claudy Jongstra voor iedere Nederlandse vrouw te winnen. Deel het bericht en geef jezelf of een vriendin op via MoederNacht.nl. Dat noemen wij ‘samen tegen Moedersterfte’

De campagne loopt tot 12 juni 2012.
Hoewel de getallen rondom de gezondheid van moeders in ontwikkelingslanden schrikbarend zijn, liggen de oplossingen veelal binnen bereik. Voorlichting op het gebied van anticonceptie, zwangerschap en het vinden van goede zorg tijdens de zwangerschap en de bevalling kunnen de risico’s drastisch verminderen. De MoederNacht campagne vraagt aandacht voor deze onderwerpen en zoekt daarmee steun bij beleidsmakers voor initiatieven die het welzijn van moeders verbeteren.