Gerelateerde artikelen

  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
  • Masker mozaieken werkbeschrijving Masker mozaieken werkbeschrijving
  • Recept met peervormige pompoen Recept met peervormige pompoen
  • Hond gezonde ijslolly geven en zelf maken Hond gezonde ijslolly geven en zelf maken
  • Tafel decoratie maken met kinderen Tafel decoratie maken met kinderen
  • Creatief boek maken als herinneringsboek Creatief boek maken als herinneringsboek
moeders

Zoetstoffen zijn niet goed voor kinderen

Téveel is nooit goed! Twee glazen suikervrije frisdrank en een beker yoghurtdrink per dag zijn niet goed voor jonge kinderen. Ze krijgen op die manier te veel van de kunstmatige zoetstof binnen. We worden meer dan voldoende gewaarschuwd voor de kunstmatige suikers, speciaal wanneer die aan kinderen onder de vier jaar oud worden gegeven. De kunstmatige suikers zijn volop aanwezig in levensmiddelen. In allerlei producten – van toetjes en (suikervrije) frisdrank tot vitaminepillen en peutertandpasta – komen zoetmakers als cyclamaat, sacharine of aspartaam steeds vaker voor.

Ook al kan de lever het ‘gif’ grotendeels afbreken, waarom zou je onnodig risico`s met de gezondheid van jezelf en dat van de kinderen nemen. Gelukkig leven we in een land waarin we dat zelf kunnen bepalen, maar dan moeten we wel ons verstand (gaan) blijven gebruiken.
Laat kinderen water drinken, daar hebben ze op latere leeftijd ook nog profijt van. Sla gewoon af en toe een paar dagen over met zoetigheid. Geef fruit, soepstengel en/of iets hartigs !!!!