Gerelateerde artikelen

  • T-shirt ontwerpen met deze acht tips T-shirt ontwerpen met deze acht tips
  • Plantjes in een fles is minder onderhoud Plantjes in een fles is minder onderhoud
  • Pointillisme oefening met inspirate van kunstenaar Pointillisme oefening met inspirate van kunstenaar
  • Duikbril als sinterklaas surprise maken Duikbril als sinterklaas surprise maken
  • Moderne creatieve borduurpatronen Moderne creatieve borduurpatronen
  • Creatief een bril knutselen met kinderen Creatief een bril knutselen met kinderen
hobby

Glas in lood en gereedschap

Tijdens vakanties bezoek ik minimaal één keer een kathedraal of een kerk. Heel indrukwekkend zijn dan de glas-in-lood ramen met prachtige, meestal christelijke voorstellingen. De moderne glas-in-lood ramen vind ik ook mooi. Licht en kleur maken het tot een geheel. Maar hoe komt zoiets prachtigs tot stand. Ontwerp en maken moet inspirerend zijn.
De basis van glas-in-lood is een loodprofiel. In dit profiel worden op maat gesneden glasdelen geschoven. De kruispunten worden daarna met tin gesoldeerd. Voor glas-in-lood heb je in ieder geval de volgende gereedschappen nodig: glassnijder, loodmes, loodspijkers, uitbener, aandrukker, soldeerbout (met 200W yhermostaat), knabbeltang, loodprofielen, soldeertin 60/40 en stearine olie.
Mijn advies is volg een workshop en ga daarna thuis aan de slag.