Gerelateerde artikelen

  • Nagerecht op feestelijk bord tip om zelf te maken Nagerecht op feestelijk bord tip om zelf te maken
  • Wandkleed baby- en peuterkamer gratis patroon Wandkleed baby- en peuterkamer gratis patroon
  • Verantwoorde levensstijl meegeven aan kinderen Verantwoorde levensstijl meegeven aan kinderen
  • Vlaggetjes slinger maken doe je samen Vlaggetjes slinger maken doe je samen
  • Bloemen en bladeren drogen tips en trucs Bloemen en bladeren drogen tips en trucs
  • Lampenkap met eigen foto zelf samenstellen Lampenkap met eigen foto zelf samenstellen
moeders

Klein dekentje voor doodgeboren of jong gestorven baby

Kleine dekentjes voor doodgeboren of jong overleden babies. De dekentjes heten “Little quilts of love“. Een treurig onderwerp en toch wil ik jullie er over vertellen, omdat het helpt moederverdriet te verwerken en te delen. Het idee is ontstaan in Australië waar mensen een dekentje quilten voor een doodgeboren kindje. Anoniem maken ze de dekentjes van zachte, soepele en kleurrijke stoffen en geven de dekentjes af bij ziekenhuizen.
Moeders houden de dode baby in dit dekentje in de armen en/of de baby ligt opgebaard in dit dekentje en bij het definitieve afscheid kan het dekentje als herinnering met moeder mee naar huis, zodat de ware moederliefde tastbaar behouden blijft.

Toen ik dit las,dacht ik, dit moet ik mijn moeders vertellen. Zij vertellen het wel verder en zo kan er een nieuwe troost ontstaan voor moederverdriet. Het dekentje helpt de moeder, zelfs na jaren, door moeilijke momenten heen. De keuze van de zachte stof en kleuren en de geur zullen daarbij helpen.

Wil je een quiltje maken en heb je een patroon nodig
Deze gratis patronen
worden door Ria Lanser ter beschikking gesteld voor dit doel
De quiltjes zijn klein en altijd vierkant. De afmeting varieert van 40×40 tot 60×60 cm. Zorgt dat het quiltje soepel is, veelal wordt het overleden kindje er in opgebaard. Voor deze kleine quiltjes kun je het beste een heel dunne vulling gebruiken.
De quiltjes kun je sturen naar één van de adressen die op de website: lqol.nl