Gerelateerde artikelen

  • Muurkunst met behang restanten is uniek Muurkunst met behang restanten is uniek
  • Carnavalkleding als draagbare kunst Carnavalkleding als draagbare kunst
  • Eigen foto in Andy Warhol stijl is kunst Eigen foto in Andy Warhol stijl is kunst
  • Botero geeft inspiratie en stimulans Botero geeft inspiratie en stimulans
  • BH tas maken met oude beha BH tas maken met oude beha
  • Cappuccino melkkunst is Latte Art Cappuccino melkkunst is Latte Art
eropuit

Mooiste kunststeden in Vlaanderen

De kunststeden Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven en Mechelen zijn een bezoek meer dan waard. In die goed bewaarde historische kernen herken je de middeleeuwse voorsprong en voorspoed van de regio. Dat vertaalde zich in nijvere marktpleinen en sierlijke gildenhuizen, in imposante kerkenbouw en fijnzinnige kunstkamers. Architectuur en kunst, ambachten en religie gaven een ziel aan elke stad. Eeuwen later is die nog niet verdwenen. De gids, De mooiste kunststedenneemt je mee naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden.