Gerelateerde artikelen

  • Recept lekkere chutney om snel te maken Recept lekkere chutney om snel te maken
  • Nacht en donker schilderen doe je zo Nacht en donker schilderen doe je zo
  • Bijen plekje geven in eigen tuin Bijen plekje geven in eigen tuin
  • Bloemen en bladeren drogen tips en trucs Bloemen en bladeren drogen tips en trucs
  • Muur behangen met stap voor stap uitleg Muur behangen met stap voor stap uitleg
  • Hoe mango schillen in kleine stukjes Hoe mango schillen in kleine stukjes
hobby

Hoe kersen inmaken, met en zonder alcohol

BRON: jencaputo.typepad.com

Hoe kersen inmaken, met en zonder alcohol. Op een bepaald moment in de zomer zijn er volop kersen. Kersen zijn heel geschikt om in te maken. En met deze werkuitleg kan je direct aan de slag.

Benodigdheden
Weckpotten met onbeschadigde rubberen ringen en klemmen
Ontpitter
Schone, droge kersen zonder steeltje en ontpitten
Suiker
Kaneelstokjes

Werkwijze

  • Maak de weckpotten en deksels goed schoon en zet de weckpot(ten) in een grote pan met water. Breng dit aan de kook, zet het vuur lager en kook de potten gedurende 15 minuten. Goed laten drogen.
  • Los de suiker (naar eigen smaak 125 – 200 gram per 500 gr kersen) op in kokend water en kook de kersen even (niet tot pap koken !!!) mee.
  • Doe de kersen in de weckpotten en doe in iedere weckpot een half kaneelstokje. Vul met het sap tot onder de rand
  • Sluit de potten hermetisch !!! af en bewaar op een droge koele plaats
  • Gedurende de eerste weken, eenmaal per dag, de potten af en toe rustig schudden. Daarna de potten met rust laten.
  • Zes tot negen maanden te bewaren op een koele plaats
  • Eenmaal geopend, dan snel opeten !!!!!

De ingemaakte kersen (met of zonder sap) zijn heerlijk om te eten bij ijs, op de vanillepudding en op een taartbodem.

MET ALCOHOL :

Er zijn ook weckpotten, die zich sluiten tijdens het koken. Bekijk de video :