Gerelateerde artikelen

  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
  • Masker mozaieken werkbeschrijving Masker mozaieken werkbeschrijving
  • Tafel decoratie maken met kinderen Tafel decoratie maken met kinderen
  • Simpel en snel haakpatroon kindermutsje Simpel en snel haakpatroon kindermutsje
  • Opvoeden van kinderen met gebruik telefoon Opvoeden van kinderen met gebruik telefoon
  • Haakpatroon baby en peuter bal Haakpatroon baby en peuter bal
moeders

Kinderprostitutie moet STOPPEN, dus MEEDOEN !!!!

Duizenden Filippijnse kinderprostituees in rosse buurten, karaokebars, op straat en achter de webcam weten niet waar ze hulp kunnen krijgen. Vooral de stad Cebu, even groot als Amsterdam, staat bekend om vele minderjarige prostituees. Veel kinderen weten echter niet hoe ze uit hun benarde situatie kunnen ontsnappen.
erre des Hommes wil daarom met Project Redirect slachtoffers van seksuele uitbuiting letterlijk de weg naar hulp wijzen.
Terre des Hommes is 16 juli 2012 een campagne gestart tegen kinderprostitutie genaamd Project Redirect.
Een unieke campagne in Nederland, omdat er tegelijkertijd een bewustwordingscampagne op de Filippijnen loopt, door een route met pijlen te plaatsen en kinderen en ouders de weg naar hulp te wijzen. En dat is precies waar jij kunt helpen. Door een donatie te doen wordt als symbolisch gebaar een pijl namens jou op de straten van Cebu geplaatst en het geld van je donatie gaat in zijn geheel naar de hulporganisaties.
Als kind wil je je veilig voelen bij je ouders. In de Filippijnen echter zien steeds meer ouders zich genoodzaakt hun kinderen te dwingen tot seksuele uitbuiting. Het is vaak een wanhoopsdaad die voortkomt uit geldnood.

Namens iedere donatie die wordt gedaan via de internetsite redirectcebu.com plaatst Terre des Hommes een pijl in de straten van Cebu. Je kunt op een interactieve kaart van de stad zien waar jouw pijl komt. De pijlen die namens Nederlandse donateurs worden geplaatst, zijn voorzien van woorden van hoop, zoals ‘school’, ‘care’ en ‘happiness’.
Met de opbrengst van Project Redirect kunnen lokale projectpartners van Terre des Hommes meer kinderen helpen uit de prostitutie te stappen door ze opvang te bieden en weer naar school te laten gaan. Ook geven ze voorlichting over de gevaren, om te voorkomen dat andere kinderen in de prostitutie belanden.

Meedoen aan de actie kan tot woensdag 1 augustus 2012. Dan zal de route daadwerkelijk in de straten van Cebu worden uitgezet.

 

 

In de onderstaande video kun je zien hoe de aktie werkt :

YouTube voorvertoningsafbeelding