Gerelateerde artikelen

  • Recept Russisch ei is origineel en lekker Recept Russisch ei is origineel en lekker
  • Recept lekkere chutney om snel te maken Recept lekkere chutney om snel te maken
  • Verantwoorde levensstijl meegeven aan kinderen Verantwoorde levensstijl meegeven aan kinderen
  • Recepten voor paasbrunch tijdens de paasdagen Recepten voor paasbrunch tijdens de paasdagen
  • Wijnglas of limonade glas versieren Wijnglas of limonade glas versieren
  • Recept pastasalade snel en lekker Recept pastasalade snel en lekker
moeders

Twee snelle gezonde recepten voor het hele gezin

Twee super lekkere en snel te maken Elenea recepten en die wil ik graag met jullie delen. Voor nog meer gezond en snel eten recepten klik je op gezond-en-snel-eten-met-eenpansrecepten

Recept : Vegetarische pasta di Elenea (zie afbeeldingen)

Benodigdheden: olijfolie, pasta, 2 kleine uiten (fijn snipperen), 1 of 2 tenen knoflook, 1 courgette (raspen), 4/5 rijpe tomaten (ontvellen in heet water en zaadlijsten verwijderen) en in blokjes snijden, 1/2 tl italiaanse kruiden, kruidenroomkaasje, peper en zout.

Bak de uitjes zachtjes, voeg de knoflook toe en daarna de geraspte courgette en de blokjes tomaten en kruiden en laat 10 minuutjes zacht pruttelen.
Zout en peper naar smaak toevoegen en een kruidenroomkaasje (boursin/paturain).
Goed en voorzichtig roeren. Er ontstaat een zachtroze saus voor over de pasta.
geef er komkommer bij of groene sla.

Recept : Elenea vis met pasta

Benodigdheden:viskruiden, witvis of zalm, tomaten, ansjovis, scheutje witte wijn, klontje roomboter, perper, zout, tomatenpuree, italiaanse kruiden, zure room, pasta en verse peterselie

Bestrooi de vis met viskruiden en leg de vis in een met olie ingesmeerde ovenschaal. Leg er enkel schijfjes tomaten op, enkele uitgelekte ansjovisjes, scheutrje wijn er in en een klontje roomboetr. Strooi en peper, zout, italiaanse kruiden over.
Zet de schaal 25 minuten afgedekt (met aluminiumfolie) in een voorverwarmde oven tot alles gaar is.
In een steelpannetje doe je de tomatenpuree, zure room en peper. Zachtjes verwarmen en roeren.
Geef er pasta bij en geef er verse fijngesneden peterselie bij.

De afbeeldingen zijn van het eerste recept :