Gerelateerde artikelen

  • Borduurpatroon roosjes borduren op je jeans Borduurpatroon roosjes borduren op je jeans
  • Gratis kleine kruissteek borduurpatronen Gratis kleine kruissteek borduurpatronen
  • T-shirt ontwerpen met deze acht tips T-shirt ontwerpen met deze acht tips
  • Dribbel DMC gratis borduurpatroon Dribbel DMC gratis borduurpatroon
  • Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein
  • Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes
hobby

Knutsel tips: Cadeautjes maken

Het kan niemand ontgaan zijn dat het weer deze zomer niet optimaal is. Veel kinderen hebben het hele jaar uitgekeken naar een zomer waarin zij lekker kunnen buiten spelen en ravotten. Nu het weer tegen zit moeten de kinderen zich soms binnenshuis vermaken. Dit is natuurlijk een uitgelezen kans om lekker te knutselen. Wanneer kinderen klein zijn is het leuk samen een cadeautje te maken voor iemand die ze aardig vinden. Dit is een goede manier om kinderen te leren hoe zij een blijk van waardering voor iemand kunnen uiten. Natuurlijk kan je een cadeau kopen maar het is veel leuker wanneer je er zelf tijd en moeite in stopt. Hieronder een paar tips van Anke van Fonq.nl .

Kaarshouder en windlichtje
Tijdens het knutselen is het leuk om te kijken of je afval om kan toveren tot iets moois. Wanneer je glazen potjes hebt, van bijvoorbeeld de appelmoes, kan je deze met een beetje fantasie omtoveren tot een schitterend windlichtje voor in de tuin. Je hebt hier  slechts wat glasverf en een paar kwasten voor nodig. Je kan een landschapje schilderen, een poppetje of iets dat past bij degene voor wie het cadeau is. Je kan de kleuren natuurlijk zo maken dat hij goed bij de tuinaccessoires past. Wanneer je het kaarsje aansteekt krijg je een mooi kleuren schouwspel.

Placemat
Wanneer je kind van knippen en plakken houdt kan je een placemat maken. Koop een A3 papiervel en kleur deze in of maak een collage van tekeningen, plaatjes of teksten. Ook hier kan je de kleuren afstemmen op de woonaccessoires. Nadat alles is opgedroogd kan je het papier met plakplastic afplakken of bij de boekhandel laten lamineren. De placement kan worden gebruikt op de eettafel of als bureaubladonderlegger.

Borduurkaarten
Natuurlijk kan je ook een hele mooie kaart maken. Hierin heb je veel variaties en technieken. Een betrekkelijk makkelijke maar creatieve manier van kaarten maken is de borduurkaart. Hiervoor heb je dik papier nodig, dik garen, een prikpen en een prikmatje nodig. Teken van te voren een patroon uit en borduur de kaart met naald en garen. Op deze site vind je een aantal patronen die je kan uitprinten en overtrekken op de kaart.

Anke