Gerelateerde artikelen

  • Snoephuisje maken zonder deeg en oven Snoephuisje maken zonder deeg en oven
  • Vingerbreien of armbreien doe je zo Vingerbreien of armbreien doe je zo
  • Cake heel uit bakblik verwijderen Cake heel uit bakblik verwijderen
  • Strijken zonder strijkijzer Strijken zonder strijkijzer
  • Gezicht verzorgen met producten zonder parfum en kleurstoffen Gezicht verzorgen met producten zonder parfum en kleurstoffen
  • Frituren zonder vet Frituren zonder vet
moeders

Vrouwvriendelijke sterilisatie met Essure

Bij de Essure methode plaatst een gynaecoloog via de vagina zachte, flexibele micro-veertjes, vergelijkbaar met stopjes, in de eileiders. Drie maanden na de plaatsing, vormen het lichaam en de micro-veertjes samen een natuurlijke barrière die voorkomt dat sperma een eicel bereikt. De eitjes die maandelijks vrijkomen, worden door het lichaam zelf opgeruimd. De menstruatiecyclus wordt dan ook niet beïnvloed.

In Nederland ondergingen de afgelopen 10 jaar 18.000 vrouwen de Essure behandeling. Deze methode wordt inmiddels in bijna 90% ziekenhuizen in Nederland uitgevoerd.

Voor meer informatie: www.essure.nl

Heft in eigen hand

Ook al is Nederland een echt sterilisatieland, toch is de keuze ‘wie het laat doen?’ voor veel stellen niet makkelijk. Uit onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat vouwen het initiatief nemen om informatie te zoeken. Haar mening is doorslaggevend in het besluit wie het laat doen. De ingreep was bij tot voor de introductie van Essure simpeler bij mannen. Dat verklaart waarom in Nederland traditioneel meer mannen (58%) dan vrouwen (42%) zijn gesteriliseerd. Volgens dokter Vleugels, Essure gynaecoloog van het eerste uur, is dat aan het veranderen en nemen steeds meer vrouwen het heft in eigen hand. 10 jaar na de introductie kiest meer dan de helft van de vrouwen (56%) voor de vrouwvriendelijke Essure methode in plaats van voor de chirurgische ingreep. De groeiende populariteit van Essure is volgens dokter Vleugels te danken aan de eenvoud van de behandeling en de minimale herstelperiode.

Essure is een goed alternatief voor vrouwen die van hun leven en hun gezin willen genieten, zonder na te hoeven denken over (hormonale) anticonceptie of zich zorgen te hoeven maken over mogelijke zwangerschap. De behandeling kan binnen 10 minuten in het ziekenhuis of kliniek worden uitgevoerd zonder dat er een narcose of mes aan te pas komt,” aldus dr. Vleugels.